Александър Симов: Отцепниците доказаха колко беше важна битката на Корнелия Нинова за прочистването на БСП

BIG5 АКТУАЛНО Александър Симов: Отцепниците доказаха колко беше важна битката на Корнелия Нинова за...

В БСП тече процес на прочистване, а не на разпад

„Пред очите на всички се извърши една политико-продажба на политическа плът. ГЕРБ нямаше да имат възможност да направят кворум, ако не бяха купили душите на т.н. отцепници от БСП, които са си откраднали красивото прилагателно „прогресивни“. В крайна сметка говорим за едно обикновено търгашество“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Александър Симов пред BgOnAir по повод напусналите седем депутати от Парламентарната група на левицата още в края на септември.

По думите му те са удовлетворили елементарен интерес – независимите депутати да бъдат разглеждани като отделна парламентарна група, заради което управляващото мнозинство днес предложи промени в правилника на Народното събрание, създаващи възможност седемте да направят своя собствена група. В името на това всички отцепници да станат лакеи на ГЕРБ и да осигуряват кворум, за да могат ГЕРБ да продължават да прокарват решенията, според Симов.

„Този парламент, освен да продължава своята агония, друго не може да прави. Те стават съучастници в тази агония“, отбеляза той.

„Продадоха се срещу обръщане на внимание, за това да имат време да се изявяват. Чух техните декларации, че „това е национално отговорно“. Хората масово не искат този парламент да продължава своята дейност“, обърна внимание на Симов.

„Всичко това показва нещо много важно – колко беше важна битката на Корнелия Нинова за прочистването на БСП. В момента с това си поведение, с това, че тези хора влязоха в коалиционната спалня на ГЕРБ показва, че всичко онова, което се говореше за тях, е истина. В БСП не тече процес на разпад, а процес на разчистване, прочистване. Корнелия Нинова започна този процес и той е полезен“, категоричен бе Симов.

„Те избраха Бойко Борисов. Лъснаха двойните стандарти, стана ясно каква е играта и заради това смятам, че битката на Корнелия Нинова се увенчава с успех“, каза още Симов.

Последни новини

Румен Петков: Тези избори са на живот и смърт

 Всички избори са важни. Но днес повече от всякога трябва да знаем, че тези избори са на живот и смърт. 120 хил. българи миналата...

Илияна Йотова: Нито веднъж не съм се съмнявала в подкрепата на БСП за нашите кандидатури

Корнелия Нинова може да се похвали, че успешно е защитила тази кандидатура – на президента Радев, каза Йотова  „За тези четири години от нашия мандат...

Ивaн Гeшeв ce cрeщнa c ръкoвoдcтвoтo нa Кaмaрaтa нa cтрoитeлитe в Бългaрия

Пo врeмe нa рaзгoвoрa бe oбcъдeнa възмoжнocттa зa пoдпиcвaнe нa Мeмoрaндум зa cътрудничecтвoДнес, 25.02.2021 г., главният прокурор на Република България Иван Гешев се срещна...

Борисов ще настоява пред Европейския съвет производителите на ваксини стриктно да спазват договорите

  Във фокуса на обсъжданията на държавните и правителствените ръководители ще бъдат пандемията от COVID-19, готовността за реакция при заплахи за общественото здраве, сигурността и...