Валентин Вацев: Байдън ще спечели, но победата му не е чиста

BIG5 АКЦЕНТИ Валентин Вацев: Байдън ще спечели, но победата му не е чиста

„Републиканци за България“ получават огромен бонус в бъдещите избори в България

 

„Да, Байдън ще спечели, но победата му не е чиста“, каза пред БНР политическият анализатор Валентин Вацев, като уточни, че се наблюдават твърде много нарушения на здравия разум и логиката, но победата му е реална. Той посочи, че не очаква гражданска война след обявяването на победителя от изборната надпревара, но подчерта, че американското общество остава много разделено:

„Днес САЩ са постмодерна държава и няма да има въоръжени групи от хора, които на полето да се стрелят в бойни редове, но ще има през деня и през нощта въоръжени сблъсъци, ще се лее кръв и американското общество няма да може да се отпусне от великото напрежение около изборите. Не виждам на хоризонта дни, когато тези конфликти ще бъдат потушени“.

Международният анализатор прогнозира силно влияние на американските промени върху българската вътрешната политика. Според него това влияние няма да се усети веднага, но до края на годината ще бъде очевидно. По думите му партиите на Христо Иванов и „СДС-остатъчни“ няма да са склонни да прощават на Бойко Борисов да дострои „Турски поток“.

Вацев прогнозира, че особените бонуси от поврата в американската политика ще дойдат за българските сили, които са свързани с демократите в САЩ:

„Това е партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. Те получават огромен бонус в бъдещите избори в България, предполагам, че те са пили шампанско още вчера. Може би ще успеят, не е късно, за да информират Вашингтон, че те са техните хора в България“.

Глобалисткият проект на Америка отново набира сили, посочи още той.

„Новите отношения на САЩ с Европа ще напомнят удивително старите – преди Тръмп. Засилване на глобалистките импулси в общоевропейското ръководство, което е парекселанс глобалистко. … В Европа има готовност да се приеме новата помощ на американската администрация“.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По думите му Байдън ще гледа на НАТО като на инструмент за антируски натиск:

„Някои анализатори са склонни да очакват от руската силова групировка остри действия по границата между Русия и НАТО. … Рязко увеличаване на скоростта на създаване на т.нар. проект Триморие. … Смята се, че това е време за руска военна активност – има се предвид времето между провеждането на изборите в САЩ и датата на инаугурацията на новия американски президент (20 януари 2021 г.), което е около два месеца и половина. Това е светло време за военни действия“.

Според анализатора ще се изострят качествено отношенията на САЩ с Русия. Той не изключи военно напрежение между Украйна и Русия:

„Украйна е готова за война с Русия и там са възможни въоръжени сблъсъци“.

Руският офшорен елит ще се засили и те вече пият шампанско за победата на Байдън, коментира още Вацев.

„Първата работа на администрацията на Джо Байдън ще е да спре търговската война срещу Китай“, прогнозира Вацев. По думите му екипът на Байдън ще окаже съществена подкрепа на Ли Къцян и китайските троцкисти:

„Проблемите на официалното ръководства на Китай с китайските троцкисти ще се засилят и ще се задълбочат“.

Интервюто на Петър Волгин с Валентин Вацев в предаването „Политически НЕкоректно“ можете да чуете от звуковия файл на БНР -тук-

Последни новини

Партията на Орбан напусна ЕП

 Дясната партия ФИДЕС на унгарския премиер Виктор Орбан обяви, че се оттегля от най-голямата парламентарна група в Европейския парламент, Европейската народна партия, предадоха световните...

Войн Божинов: Използват се методи, за да бъде изтрит споменът за огромната роля на Русия за нашето освобождение

Няма националноосвободително движение в света, което да е успяло само, подчерта историкът  "Трети март трябва да бъде националният празник на България, защото без тази дата...

Илияна Йотова: Надявам се последен мандат председател на парламента си позволи от Върха на свободата да ни каже да си затворим устата, но няма...

Вицепрезидентът посочи, че днес имаме нужда да се освободим от страховете си и да бъдем силни Официалните чествания за 143-годишнината от Освобождението на България от...

Корнелия Нинова от Пловдив: Нека вдигнем глава и заедно да бъдем горд и свободен народ

Да подадем ръка на уплашените и слабите, призова лидерът на БСП  "Да е честит празникът на свободата. Поклон пред хилядите български, руски, беларуски, украински, полски,...