За демокрацията като илюзия

BIG5 ПРОФИЛ За демокрацията като илюзия

 

Нали е ясно, че „дълбоката държава” всъщност слага, маха президенти и понякога ги убива (ако започнат да печатат държавни пари и засегнат интереса на ФЕД като Кенеди)

 

Тия дни прочетох няколко изказвания от рода „няма значение Байдън или Тръмп, важното е, че в САЩ победи демокрацията”. За да победи нещо, трябва да го има. В САЩ никога не е имало демокрация. Впрочем никъде по света в никоя епоха не е имало това, което в учебниците наричат „управление на народа” или „демокрация”. Кажете кога точно народът е управлявал? В древна Атина? При наличието на роби, на хора, които имат по-малко права от животните? През епохата на християнството за демокрация не се говори, тъй като в Писанието няма такава постановка. След отделянето на Запада от Православния Изток и развитието на богоборческите теории за самодостатъчност на човека и на общество, което изключва Бога, се зараждат и идеологеми като демокрация, комунизъм, капитализъм  и други „-изми”.

Дори самата система в САЩ процедурно няма общо с прекия избор от народа. Милионите американци не гласуват за Тръмп или Байдън, а за 538  души, които след това „избират” президента. При което 500 хиляди гласа в Илинойс се равняват на 2 милиона гласа в Калифорния. Това ли е общо и равно гласоподаване? Нали е ясно, че „дълбоката държава” всъщност слага, маха президенти и понякога ги убива (ако започнат да печатат държавни пари и засегнат интереса на ФЕД като Кенеди).

Демокрацията е илюзия, ясно е. В честността на изборите вече никой в днешния свят не вярва…Тогава какво остава?

В предишен текст за баланса на властите обясних, че отговорността на властника е отговорност за народа пред Бога. Ако обаче си изключил Бог от сметката и ако, ставайки депутат или министър и премиер се кълнеш да „спазваш Конституцията и законите на страната…”, вместо в Бога, няма оправия. Та да не би до този момент да не си спазвал законите и Конституцията, та се налага да влезеш в парламента, за да започнеш?

Ние поне си избираме президента пряко, ще каже някой и в това отношение сме по-демократични от американците. Да, така е, защото нашият президент е чисто представителна фигура и няма реална власт.  Демокрацията била надмощие на мнозинството над малцинството. А колко хора се замислят, че парламентарните избори у нас могат да се проведат и да са редовни, дори ако в тях участват 100 души? Да, няма долна граница. Няма изискване например да са участвали поне над половината с право на глас. Ако правиш референдум, има долна граница за участващите и ако си под нея, допитването не важи. За изборите за парламент, който пък избира правителство – няма!

Който и да е на власт, ще управлява зле, ако не се чувства отговорен пред Бога, макар че това не го пише в Конституцията. Впрочем, нали сега се говори за нова Конституция? Нека го запишем там! Нека променим клетвата на депутати и министри така: „Заклевам се пред Бога и народа, че ще създавам и прилагам закони, които ще са съобразени с Божиите повели и Божия завет за справедливост – не прави на другите, което не искаш на теб да ти правят.”

Хайде да започнем оттам, тоест  – от себе си и да видим дали няма да започне да се разплита възелът на днешната безпътица!

Волен Сидеров, Фейсбук

 

Последни новини

Путин и Ердоган правят първа копка на нов АЕЦ

Първата турска АЕЦ Аккую, която Русия изгражда в района на Мерсин, е на стойност около 25 млрд. щ.д.  „Президентът на Русия Владимир Путин и турският...

Борисов: Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете заминават

„Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90% от българите не знаят за тези манастири и джамии“  „Днес правим тур на...

ЕС плаща милиарди, за да създава бедност в България. Къде отиват парите за фермерите?

EURACTIV: Захранва ли ОСП олигархията?  Стотина едри фермери прибират лъвския пай от евросубсидиите за българското земеделие. Начинът, по който парите се отпускат, изкривява целия сектор...

Волен Сидеров: Играем в купен мач, но някой трябва да даде пример – затова участваме в изборите

Мишо Константинов още не може да обясни защо в избирателните списъци има 600 хиляди фантома  Патриотите девалвираха – занимаваха с отваряне на тоалетни и затваряне...