Потърпевши от ЧСИ дадоха Лозан Панов на прокуратурата – ръководеният от него съд забавил хиляди дела

BIG5 NBOX.BG Потърпевши от ЧСИ дадоха Лозан Панов на прокуратурата – ръководеният от него...

Потърпевши от частните съдебни изпълнители са внесли сигнал до прокуратурата срещу председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, председателя на Софийския районен съд Александър Ангелов, председателя на Софийския градски съд Алексей Трифонов и главния инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет Теодора Точкова.

 

Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА инж. Ивайло Илиев – председател на ГД „Покана за доброволно изпълнение“ и член на УС на „Сдружение на потърпевшите от ЧСИ и съдебната система – Солидарност“.

Сигналът е от 6 ноември 2020 г. и е във връзка с неприключването на хиляди дела по вина на съда, както и за възпрепятстването на правото на защита на набедените за длъжници в България.

Ивайло Илиев посочи, че от „Солидарност“ са получили писмо от председателя на ВКС Лозан Панов по Закона за достъп до обществена информация. По думите му, в писмото се изнасят неистини и затова е дал Панов на прокуратурата.

Илиев твърди, че в СГС още от 2009 г. съществува незаконен архив, т.нар. тъмна стая, в която се съхраняват над 100 хиляди дела, които не са приключени по вина на съда, не са издавани съдебни актове, не са издавани съобщения за връчване на тези съдебни актове, а изпълнителните листи са напуснали кориците на делото незаконно.

Той информира, че Комисията по петициите на Европейския парламент ще разгледа на 10 ноември доклада за прилагането на заповедното производство в България, изготвен във връзка с мисията на същата комисия у нас в края на февруари. Според Илиев има пълно изкривяване на информацията, която е подадена от българските институции до Комисията по петициите.

Последни новини

Bloomberg: Над 60 хиляди компании по целия свят са хакнати поради уязвимост в софтуера на Microsoft

Според агенцията, ако броят на жертвите продължи да расте, инцидентът може да се разглежда като глобална криза в киберсигурността  Най-малко 60 000 организации по целия...

Николай Марков: И по турско не е имало толкова разпасан и крадлив башибузук в клетата ни територия

Обещаниия, клетви, предателства и пореден позор - това ще последва, пише в социалната мрежа експертът по национална сигурност  "Политическата кошница с обещания е препълнена със...

Съветът на Европа пак призова България да ратифицира Истанбулската конвенция

България подписа конвенцията през април 2016 г., но не я ратифицира  Съветът на Европа призовава държавите, които са подписали Истанбулската конвенция, но са я ратифицирали,...

Андрей Миронов, синеокият блян на жените, джентълменът на руското кино

Големият руски актьор е роден на 7 март 1941 година и до последния си дъх остава на сцената Един, безспорно, от най-обаятелните актьори на 20-и...