Нинова: БСП предлага справедлива и дългосрочна социална политика, не предизборна като управляващите

0
380

БСП предлага справедлива и дългосрочна социална политика, а не предизборна като управляващите.
Приоритет са доходите, намаляването на неравенствата и борбата с бедността

 

 

Това пише на стената си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Ето какво още съобщява тя:

На първото си онлайн заседание Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП обсъди предложенията на Съветите към него по Бюджет 2021

Алтернативни политики в областта на икономическата, данъчната, социалната, здравната и образователна сфера ще бъдат внесени от Парламентарната група на коалиция БСП за България тази седмица в Народното събрание.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Предложенията са изработени от всички Съвети към Националния съвет на БСП за алтернативен държавен бюджет.

Съветите работят вече втори месец, те бяха създадени по мое предложение като експертни екипи, съответстващи на министерствата в Р България, за да анализират работата на ведомствата и предлагат алтернативни политики във всеки ресор.

На първото си онлайн заседание Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП обсъди предложенията на всеки един Съвет. Заседанието бе ръководено дистанционно от мен поради продължаващото ми домашно лечение от ковид 19.

Социалистите предлагаме приоритет да бъдат доходите, намаляването на неравенствата и борбата с бедността. За целта планираме коренно различна социална политика от тази на правителството.

Вместо временни предизборни мерки на парче, ние аргументираме дългосрочни и трайни мерки с грижа за хората – не просто 50 лева на всеки пенсионер до март догодина, а преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент на средноосигурителния доход, не 40 лева детски добавки само за една година, а семейно подоходно облагане за семейства с деца, безплатни детски градини и безплатни учебници до 12 клас, запазване на корпоративния данък за фирмите на 10 процента, отмяна на плоския данък за физически лица и въвеждане на прогресивен, увеличение заплащането на нощния труд с 35 процента над часовата ставка, осигуряване на безвъзмездна помощ от 5000 до 10000 лева за малки и средни фирми и още редица мерки за стимулиране на икономиката

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here