Борисов от джипа: Първи ще излезем от кризата (ВИДЕО)

0
434

След двуседмичното прекъсване заради коронавируса, премиерът Бойко Борисов отново тръгна на обиколка из страната, за да покаже как е построена магистралата до Сърбия – „Европа“. Заедно с него в джипа са здравният министър Костадин Ангелов и шефът на „Пирогов“ Асен Балтов.

 

Борисов подчерта, че близо 1000 души са оздравели, а Костадинов поясни, че за една седмица са излекувани близо 5000 човека. Премиерът изтъкна още, че докато тече пандемията, у нас не спира да се стори и показа на двамата шумящата маркировка.

„Затова сте ми толкова важни – да лекуваме и здравите да се връщат на работа“, каза той и поясни, че дългата карантина действа зле на психиката на хората.

„Много разчитам на лекарите“, добави Борисов и посочи: „Работата носи свобода, удоволствие, живот – храни се и не се плаши“.

По думата му държавата не трябва да спира. Премиерът е убеден, че първи ще излезем от кризата.

Според него нашата нация не се управлява със заповеди и призова хората да бъдат отговорни и да спазват дистанция.

Костадинов пък поясни, че има държави, където има по-строги мерки, но са с повече болни. Здравният министър обеща, че ще осигуряват допълнителни защитни средства. Борисов похвали Балтов и „Пирогов“.

Междувременно Борисов заяви, че не инспектирал магистралата, а просто му било драго да кара по нея, защото доскоро тук било поляни.

Той не пропусна да се пошегува, че разходката с Балтов и Костадинов била за обедната почивка.







източник: lupa.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here