Анна Заркова: Пратиха полиция в Съюза на българските журналисти (допълнена)

0
456
 СБЖ определи акцията като „рутинна проверка“

 

„Пратиха полиция в Съюза на българските журналисти. Щяла да проверява журналистическото общо събрание, което се състоя преди няколко дни. Това е лоша новина за българската демокрация, разбира се. Но е добра за съюза на журналистите. Щом го преследват с полиция, значи е жив!“ Това написа журналистката Анна Заркова, която е и член на ръководството на СБЖ, в социалните мрежи.

„СБЖ беше в кома, изглеждаше мъртъв с години – веднъж притихнал, полегнал и незначителен, друг път обезкръвяван, ограбван и изнасилван…Но се размърда напоследък и вече го бият – следователно го има, някому пречи, а на мнозина на нужен.

То същото важи за журналистиката. Нищо, че голяма част от нея спи или кълве сега в кокошарника при мисирките“, пише още Анна Заркова във фейсбук.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1286902895003578&id=100010516398219

 

По-късно днес чрез съобщение на фейсбук страницата си Съюзът на журналистите отрече информацията.

„Във връзка с тиражирани из много медии лични твърдения на лице от ръководството на СБЖ информираме, че НИКАКВА ПОЛИЦИЯ НЕ Е НАХЛУВАЛА В СБЖ!!! Тече рутинна проверка чрез писма по повод подадени сигнали от недоволни от решенията на състоялото се наскоро Общо отчетно-изборно събрание на СБЖ. Подробности по манипулативните интерпретации скоро ще бъдат публикувани на сайта на СБЖ“, се посочва в съобщението.

https://www.facebook.com/sbjbg/posts/1473175972877398

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here