Стоян Мирчев: Борисов ще съсипе държавата. Управлява ни самовлюбен фашист

BIG5 АКЦЕНТИ Стоян Мирчев: Борисов ще съсипе държавата. Управлява ни самовлюбен фашист
БСП ще спаси България от “цунамито“ Борисов

 

Политики не се правят през джипката. Борисов раздава избирателно пари за повече политическа подкрепа смята депутатът от ПГ на “БСП да България“ Стоян Мирчев. „Основният проблем е, че чрез парите в бюджета, които се гласуват в Народното събрание, после се правят политики. Политики не се правят през джипката и чрез раздаване – това е закърпване на скандали на парче и затваряне на уста на определени недоволни хора. Поради тази причина Борисов раздава парите в опит да си спечели още политическо време“, заяви народният представител от БСП в ефира на Бг он еър.

„При промените в публичните финанси искаме ограничението да важи за всеки следващ министър, не само за Борисов. Искаме максимума, който да може да се раздава от буферите в бюджета да не надхвърлят 1%. В момента заделени пари за едно перо се харчат за друго, което нарушава принципа на демокрацията“, заяви Мирчев.

По думите му чрез дебата, който предстои за държавния бюджет, БСП ще представи своите алтернативни виждания, а хората ще ги чуят и видят като алтернатива. „Ако не се събере кворум, винаги може да се работи по бюджета от тази година и в първия възможен момент да се приеме бюджет, който да  започне да решава проблемите на държавата“, обясни социалистът. Той подчерта ,че когато дойде моментът БСП да управлява и да спасява България от “цунамито“ Борисов, ще предложат бюджет, изграден изцяло от политики.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

„Борисов сам ще се победи, тъй като сме свидетели на пълната липса на адекватни действия от негова страна в сложния момент, в който се намираме. Със сегашните управляващи не може да се води никакъв диалог. Там има нулева чуваемост“, заяви Мирчев.

Освен преизчисление на пенсиите, Стоян Мирчев разкри дългосрочни политики, които БСП смята да провежда, когато дойде на власт. Някои от промените, които партията предлага, са втората година от майчинството да бъде 650лв., учебниците на учениците до 12 клас да са безплатни, ДДС за лекарствата да бъде 9%., както и промяна в данъчната система. Депутатът от левицата обяви мерките на управляващите като неадекватни.

„Най-лесното решение на всички проблеми, е още утре министър-председателят да подаде оставка, бързи избори и да дойдат адекватни хора. Не може в ден, в който хора умират в линейките, Борисов да вземе министъра на здравеопазването и шефа на Пирогов, и да си показва пътищата – това е недопустимо. Думите, които Борисов изрече “Работата носи свобода “ стоят на входа Аушвиц на лагера Тахал. Нас ни управлява един самовлюбен фашист, който ще съсипе държавата“, остро завърши Мирчев.

Последни новини

Защо в Германия искат да премахнат думата „раса“ от конституцията

Управляващите в Германия търсят мнозинство за прокарване на поправка думата "раса" да бъде извадена от конституцията и да бъде заменена със забрана за дискриминация...

И структурите във Враца скочиха срещу Слави: Разочаровани сме! Има задкулисие!

Защо никой не ни попита кой да застане начело на листата в областта? И защо от медиите научаваме кой е водачът ни и кой...

Мариус Куркински: Преходът беше брутален и зверски планиран – съсипа пролетариата и роди измекяри

„На 40 нямах усещане, че имам собствен живот – съществувах заради театъра и той беше всичко за мен. Бях подчинил съществуването си на него....

Сенатът на САЩ гласува икономическия пакет от 1,9 трилиона долара за възстановяване на американската икономика

Окончателният законопроект включва еднократни плащания в размер на 1400 долара на много американци  Американският сенат в събота прие плана за облекчаване на икономическата и здравна...