Главната причина за провала на българското общество е липсата на критерий за каквото и да било

0
381
Иво Сиромахов: Нищо добро не ни чака, ако не се научим да различаваме професионалиста от некадърника, талантливия от бездарния, истината от ментето, умния от глупака

 

“Главната причина за провала на българското общество е липсата на критерий за каквото и да било. Ние нямаме никакви стандарти, никакво мерило за света около нас. Поставяме всичко в някакъв общ кюп. Неспособни сме да разграничаваме нещата. Не можем да наричаме „политик“ човек като Борисов, който е дошъл от улицата и до вчера е пазел колите на мутрите. Политик е Маргарет Тачър, политик е Вацлав Хавел. Бойко Борисов не е политик, а пазач на мутренски коли.

Не можем да наричаме „певица“ всяка трътла, която си е изрисувала вежди като озверял самурай и е измрънкала нещо през Autotune. Лили Иванова е певица. Трътлата не е.

Не можем да наричаме „журналист“ някакъв дебелосерец, който лее помия от сайта си и ближе задницата на властта. Журналист е Димитри Иванов. Дебелосерецът не е.

Медиите канят някакви примати, които не могат да си напишат името, и ги насърчават да коментират сериозни политически теми – като да речем изборите в Щатите.

После тия примати внезапно придобиват самочувствие и започват да предявяват претенции. Снимали са ги два-три пъти „пу чиливизура“ и те решават, че са важни. И че мнението им е валидно.

Ето заради тая ужасяваща липса на критерии имаме за председател на парламента една проста кърджалийска.

Заради липсата на критерий сме позволили на човек като Вежди Рашидов да администрира културни процеси. Щото навремето се бил напивал с Джагаров, значи разбира от култура. Кво толкова.

Нищо добро не ни чака, ако не се научим да различаваме професионалиста от некадърника, талантливия от бездарния, истината от ментето, умния от глупака.“

Иво Сиромахов, фейсбук

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here