ГЕРБ и ВМРО се споразумяха за детските надбавки

0
289

 

Управляващите партии ГЕРБ и ВМРО са постигнали съгласие по спора си за детските добавки, след като стана ясно, че патриотичната формация няма да подкрепи запазването на доходният критерии за месечните помощи, съобщава БНР.

 

В пост във Фейсбук съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов съобщава, че с финансовия министър Кирил Ананиев е договорено, че всички деца трябва да получават подкрепа от държавата.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Върви се към втори вариант, пише Веселинов. Семействата  с ниски доходи да бъдат подпомагани с детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер – като  родителите да намалят с 4500 лева годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в резултат ще разполагат с по 450 лева годишна подкрепа.

За този вариант Веселинов съобщи и пред БНР преди дни: „А именно всяко дете да усети някакъв елемент от държавната грижа. Ако приходите в бюджета не са достатъчни, вместо да получават родителите пари пряко от бюджета, да имат възможност да усвоят част от доходите си, които така или иначе внасят данъци и да се получи същия ефект. Тези 50 лв. ще се получат косвено чрез намаляване данъците на родителите. Ако остане този подоходен критерий, това е резервен вариант“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here