Тръгна петиция за оставката на Дани Каназирева като Областен управител на Пловдив

BIG5 ПРОФИЛ Тръгна петиция за оставката на Дани Каназирева като Областен управител на Пловдив
Сигналите, които извънредният областен щаб в гр. Пловдив излъчваше до днес, недвусмислено показваха безсилие, липса на стратегия и възможности за овладяване на Пандемията.  
Дани Каназирева, която оглавява Областния кризисен щаб, изнесе на сайта на Областната управа данни за извършени престъпления в МБАЛ „Св. Мина“! Престъпления, които явно са и били известни, но вместо да ги прекрати и сезира компетентните органи, тя ги е премълчала!
Незаконното решение, което Каназирева налага, а именно преобразуването на МБАЛ „Свети Мина“ в Ковид болница е без аналог. След като няколкократно и посочихме законните пречки това да се случи, Каназирева ни даде отговор на сайта Областната управа. В него тя обяснява, че на ведомост, в МБАЛ „Св. Мина“, се водят 72 лекари, 27 сестри, както и 8 анестезиолога. Всички те получават месечни възнаграждения и осигуровки от бюджета на Община Пловдив.
Истината обаче е съвсем друга – в болницата, към днешна дата изпитват остър недостиг на лекари и сестри. Посочените бройки на работещите лекари в болницата, не отговарят на истината. Самият директор – проф. Петров се оплаква от недостиг на медици, от многото извънредни положени часове труд и чрез медиите търси помощ от частните болници, които от своя страна да му изпратят медицински екипи. В популярен сайт за търсене на работа са обявени свободни позиции в болницата за лекари и сестри. На практика се получава, че пловдивчани плащаме на десетки лекари, които ги няма!
Това, че там се водят, само по ведомост лекари, а на практика ги няма означава две неща:  
 1. Към днешна дата, мъртви души в МБАЛ „Св. Мина“ получават трудови възнаграждения и осигуровки;
2. В болницата има корупционна схема, която ощетява бюджета на Общината. Освен парите от изплащаните трудови възнаграждения, осигуровки, премии, надбавки и т.н. се източват и средства по клинични пътеки от НЗОК и парите, които отпусна Министерски съвет – 1000лв. на лекар.

3. С мъртвите души в списъците на лекарите на болницата се поддържа илюзията, че една сграда, в която смятат да лекуват стотици болни заразени с Ковид е… болница.

4. Каназирева завършва отговора към нашия разумен апел, че видите ли, след като сме вложили вече милиони левове в болницата, няма смисъл да спираме да даваме и още и още средства. Да продължаваме, да не спираме да наливаме пари в нечии чекмеджета!

На следващо място, за всички пловдивчани, остана загадка какво е свършила Областната управителка за едната година, в която тя заема поста, спазарен с Бойко Борисов. Предугаждайки намеренията и познавайки непостоянното и политическо поведение, ние подадохме официално искане (вх. № АСД-03-257/12.10.2020 г.) към нея да ни предостави отчета за дейността си.
След като обяви пред пловдивския протест и пред медиите, че ще огласи свършеното от нея (на 11.11.20 ч. от 11 часа), два дни преди датата Дани Каназирева се отказа да дава отчет пред обществеността, отметна се от обявената дата и се скри.
Най-вероятно, причините за това са две:

 1. Не е свършила нищо съществено за града и областта, с което да се похвали;
 2. Страхът от публично излагане и разкриване на истината, че е неспособна за този пост е бил голям.
Последваха редица еднолични Пиар акции, които в голямата си част изземаха функциите или на кмета, или на Общинския съвет, или на министъра на здравеопазването. Всички в разрез с българските закони.
Ето защо, група граждани и сдружения излизаме пред Вас, пловдивската общественост с призив да спрем беззаконието в Областната управа като поискаме оставката на Дани Каназирева.
източник: peticiq.com

Последни новини

Столтенберг: ЕС не може да защити Европа

Генералният секретар на НАТО: Повече от 90% от хората в Европейския съюз живеят в държава от НАТО. Но само 20% от разходите за отбрана...

Мустафа Карадайъ: Нашите послания целят рестарт на държавата

Ние от ДПС апелираме към всички системни политически сили заедно да настояваме за свободни, честни и демократични избори. Нека изпълнителната власт и държавните органи...

Северна Македония готова българите да се преброяват като отделна етническа група, но без промени в конституцията

Външният министър Буяр Османи поясни, че от българска страна не е поставяно нито официално, нито неофициално искане за вписване на българите като етническа група...

Александър Симов: bTV е “болонката” на властта

Нагласата за промяна у хората е голяма. Не оставяйте държанките на властта да ви уплашат да гласувате, призова депутатът от БСП  „Истинският журналист трябва да...