Сезгин Мехмед е новият лидер на младежкото ДПС

BIG5 АКТУАЛНО Сезгин Мехмед е новият лидер на младежкото ДПС

 

Сезгин Мехмед е новият председател на младежкото ДПС. Той бе избран на онлайн конференция под мотото „Младежкото ДПС – бъдещето днес“. По-рано днес приветствия към форума оправи досегашния председател на младежката организация на движението Илхан Кючюк.

На успешно проведената Осма Национална конференция на #МладежкоДПС Сезгин Мехмед бе избран за председател на организацията, написа новата генерация на движението във фейсбук.

По-рано днес приветствия към форума оправиха досегашния председател на младежката организация на ДПС Илхан Кючюк и лидерът Мустафа Карадайъ.

„За много хора единството в многообразието е просто израз, но за нас това е кауза“, заяви по-рано вече бившият лидер -евродепутатът Илхан Кючюк, който бе на водаческия пост от 8 години.

Електронният форум, който през лятото беше отложен заради коронавируса, събра 350 делегати от 357 имащи право да участват.

„Заедността, като човешка близост, и сега се трансформира в сегашната конференция. С младежки акции показахме, че никой няма да бъде изоставен в това изпитание – пандемията“, заяви Кючюк, който евродепутат от групата на либералите в ЕП е начело на младежката организация вече 8 години.

„Да си поставим най-високите цели и най-високите стандарти, за да бъдем крачка пред другите. Хиляди сме заедно в този момент. Именно пандемията със своята изолация и ограничения показа колко силно се нуждаем един от друг“, подчерта той.

„Младите ни хора се ползват с доверие пред европейските ни партньори“, заяви лидерът на Младежкото ДПС, като припомни, че те бяха домакини на световни форуми на либералите.

„Именно уникалният политически модел у нас може да допринесе за развитието на Западните Балкани“, акцентира Кючюк.

Той изтъкна, че за младежите в ДПС имат много добри учители, в които се вслушват.

Кючюк посочи, че младежите са признателни на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и на лидера Мустафа Карадайъ, който е и първият председател на Младежко ДПС.

„Важно е да сме признателни и да не забравяме нашите учители. Д-р Доган казва, че най-ценният капитал на един политик е знанието. Но колко от съвременните лидери са склонни да преминат тест за политическа култура и подготвеност?“, припомни Илхан Кючюк и зададе риторичния въпрос: „Колко от тях имат късмета да се учат лично от такъв учител?“.

„Мустафа Карадайъ, като първи председател, положи основите на Младежко ДПС“, изтъкна още Кючюк.

„Налагаше ни се да вземем и трудни решения, като това – да напуснем Националния младежки форум, въпреки че бяхме сред учредителите му, но нямаше как да съжителстваме с крайния национализъм“, каза още в отчета си лидерът на младежите в ДПС.

„17 г. съм част от ДПС. Моят ангажимент към Младежко ДПС ще продължи във времето“, завърши речта си на дигиталната конференция лидерът на младежката организация.

източник: lupa.bg

Последни новини

Екатерина Захариева: В Скопие вече не очакват промяна в политиката ни след изборите

 "Спекулация е, че сме поръчали най-много ваксини от "Астра Зенека", защото директорът за България е майка на наш евродепутат. Тази плоча се изтърка отдавна,...

Мълчаливият бийтълс Джордж Харисън

 „Не искам да съм звезда. Аз просто обичам да свиря на китара“, казва музикантът, роден на днешния ден през 1943 г. Феноменалният успех на „Бийтълс”...

Сергей Лавров: Западът използва пандемията за натиск върху неудобни правителства

 Лaврoв прeдлoжи cъздaвaнeтo нa прaвилa зa рeгулирaнe нa coциaлнитe мрeжи, кaктo нa нaциoнaлнo, тaкa и нa мeждунaрoднo рaвнищe Руcкият миниcтър нa външнитe рaбoти Ceргeй Лaврoв...

Цацаров представя годишния доклад за работата на Антикорупционната комисия

 Според доклада сигналите за конфликт на интереси са били 240, което е сериозно увеличение в сравнение с 2019 г. Председателят на Комисията за противодействие на...