Бягайте!

BIG5 ЦИТАТИ Бягайте!
България отдавна не е наша родина. Не се заблуждавайте по този въпрос

 

Преди 20-тина години с гордост в гласа си Камен Воденичаров изпя, че не бил избягал. Що? Ами, щото България била неговата Родина.

Което пък мен винаги ме подсеща единствено за вица за бащата и син глисти, които излезли на разходка, а накрая синът попитал: „Абе, тате, що ще се прибираме обратно в този гъз, бе, тате?“. „Родина, сине, родина“ – отговорил уж достойно бащата глист.

Тая работа с родината е готина, но е крайно невярна. България отдавна не е наша родина. Не се заблуждавайте по този въпрос. Най-малкото, защото в родината не те трепят, в родината не те лъжат, в родината не те грабят, насилват, мачкат и унижават. Най-малкото, затова.

Нещо повече, от 30 години насам група динамично променящи лицата си, но не и безсъдържанието на сърцата си, олигофрени, съвсем тенденциозно ни гонят от България. А като те гонят, какво правиш – бягаш! Бягаш, за да оцелееш. Някой път дори бягаш и само от обида. Защо, например, трябва да понасям някакви пълни неграмотници, някакви първични неандерталци да упражняват тъпота и алчността си върху мен? Върху моите близки? Върху бъдещето, здравето и надеждите на моите близки? Защо? Кому е нужно това? На тях – да. Но на мен – не.

Ще кажете, трябва да ги сменим. А аз ще ви отговоря – няма с кого. 30 години доказателства в тази посока не ви ли стигат? Че кой ли не беше на власт у нас?! Куцо и сакато! От малоумникът Филип Димитров, през комунистическият преподавател Иван Костов, та до охраната на Тодор Живков. Няма. Хора. И няма да има скоро. Защо ли? Ами, щото избягаха.

„Накъде летим, тате?”, попитало малкото орле при първия си полет с достолепния си баща орел. „Ебаааа ли му майкатааааа”, отговорил бащата.

Такава е ситуацията. Това е посоката.

Лошото е, че в България вече и за туризъм не си струва да се върнеш. Изсечени гори, замърсени реки, заразено море, презастроени плажове, инвалидизирани умове, санирана човешка глупост и скъпи, скъпи мантинели. Това е днес България.

Затова, бягайте! Оставете ги сами тез маймунеци. Нека се събудят една мрачна сутрин в пълна самота – само те, банкнотите и сметището, което създадоха.

А, Родината? Родината никой не може да ви я вземе. Тя все си е с вас. Както майка ми, все си е с мен, където и да ида. Затова моят съвет е – бягайте! И това не е нихилизъм. А най-обикновен здрав разум.

 

Васил Петев, фейсбук

Последни новини

ЕП дава на съд ЕК за бездействие срещу САЩ по казуса за визите

Американските визи все още се прилагат за граждани на България, Румъния, Хърватия и Кипър   Правната комисия на Европейския парламент ще даде на съд Европейската комисия...

„Галъп“: Формулата за влизане в Народното събрание продължава да е 5+2

 Ако изборите бяха днес, формулата за влизане в Народното събрание продължава да е 5+2. Пет формации изглеждат уверени, а за две кампанията ще е решаваща...

Измамата избори

Волен Сидеров:23 партии и 8 коалиции се регистрираха за изборите. И сега вашият избор е за кого да дадете вашия глас. Разбира се, този...

Официално! САЩ наказаха Русия заради отравянето на Навални

САЩ наложиха санкции на руски физически и юридически лица, след като заключиха, че Русия се е опитала да убие опозиционера Алексей Навални с нервнопаралитично...