Не е страшно, че Бойко е неук и неграмотен. Страшно е, че министрите и депутатите му са такива

BIG5 ЦИТАТИ Не е страшно, че Бойко е неук и неграмотен. Страшно е, че...
Да съпоставяш и равняваш България с Германия, това е малоумие! Жалка история, дами и господа!

 

Носят се в социалните мрежи сведения за поредния гибелен гняв на премиера, който се скарал на народа си, че иска помощи, каквито дават в Германия по време на пандемията.

„Премиерът Бойко Борисов излезе с контра удар срещу  представителите на бизнеса. Той коментира с изключително раздразнение  факта, че една част от бизнеса дава пример как в Германия подпомагали  повече икономиката.

„Да де, ама там е 60% данъкът. В България е 10%. Сиреч, всеки месец  българският бизнес плаща 10% данък на държавата, а другите 90% прибира  като печалба и инвестиции евентуално.

Едно и също ли е да взимаш на 100  лева 60, а 40 да оставяш на бизнеса, както много големи европейски  държави, които ми се дават за пример сега. Или на 100 лева, и то след  облагане, да остават 10 на бюджета, 90 да отиват при бизнеса.“, казал Самодържеца.

От думите на Бойко вулканообразно изригва непреодолима простотия и чудовищно непознаване на германската данъчна система. Да не говорим за стандарта на живот на германските данъкоплатци. Няма да споменаваме и какви са заплатите във федералната република. Бойко очевидно не знае, че в Германия данъците са структурирани спрямо доходите и че големи данъци плащат богатите германци. А средните германци – не. Бедни германци май няма. А толкова бедни, колкото са работещите бедни в България, няма в нито една държава на ЕС и Европа.

Не е страшно, че Бойко е неук и неграмотен. Страшно е, че министрите и депутатите му са такива и, ако има грамотни и учени сред тях, те не смеят да му се изрепчат и да му кажат да спре да бълва глупости. Да съпоставяш и равняваш България с Германия, това е малоумие! Жалка история, дами и господа!

Любомир Кольовски, фейсбук

Последни новини

Защо Къци, Миодраг, Буюклиева, Елвира и Богдан не са в листите на ВМРО?!

Статус на деня„Защо Къци Вапцаров, Миодраг Иванов, Петя Буюклиева, Елвира и Богдан Томов не са в листите на ВМРО?!“ Дидо Антонов, фейсбук Днес и Митко Павлов...

Референдумът в Обзор ще е валиден – над 60% избирателна активност

Областният управител на Бургас до 2 седмици трябва да внесе доклад в Министерския съвет  Над 60% е била избирателната активност в Обзор и близките 6...

ГЕРБ обяви водачите в кандидат-депутатските листи. Вижте кои депутати и министри са в тях

Повече от половината кабинет е в листите   Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите на листите с кандидати за народни представители.Очаквано лидерът на ГЕРБ...

Александър Йорданов се вживя в ролята на екзорсист: Без ГЕРБ злото ще ни завладее!

Според евродепутата България се е развивала успешно през последните 4 години  Евродепутатът Александър Йорданов призова за подкрепа на коалицията ГЕРБ/СДС на предстоящите парламентарни избори. В...