Гърция привлича бизнес с 50% намаление на данъци

BIG5 АКТУАЛНО Гърция привлича бизнес с 50% намаление на данъци
Целта е да се създадат работни места и да се предотврати изтичането на капацитети

 

Гърция освобождаване от данъци в размер на 50% онези, които прехвърлят данъчното си седалище там. Правителството подготвя значителни данъчни стимули бизнеса, който ще се прехвърли от чужбина в Гърция. Целта е да се създадат работни места и да се предотврати изтичането на капацитети, предава кореспондентът на в. „Труд“ в Атина.

„Гърция може да предоставя, както данъчни стимули, така и слънце“, заяви главния финансов съветник на премиера, Алексис Пателис.

Според него Гърция иска да използва добрите си резултати в преодоляването на коронавирусната криза като начин за привличане на и обещава, че половината от доходите им ще бъдат необлагаеми.

В разговор с Bloomberg Алексис Пателис, подчерта, че „Технологията позволява да избираме къде да живеем и къде да работим“.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Гърция получи международно признание за начина, по който се справи с пандемията през пролетта. Сега страната наложи второ lockdown (ограничителен режим), в стремежа си да спре последното разпространение на вируса.

Публикацията споменава още, че Microsoft и Volkswagen са обявили планове за инвестиции в Гърция, но страната се нуждае от много повече помощ, ако иска да се изправи срещу коронавирусната криза, която ще увеличи дълга. Moody’s реформира кредитоспособността на страната миналата седмица, позовавайки се на високи перспективи за растеж.

Bloomberg отбелязва, наред с други неща, Гърция е изправена пред допълнителен спад от 9% в БВП през 2020 г. поради пандемията, според Европейската комисия. Очаква се безработицата да достигне около 18%, много под 30% в пика на кризата, но тя остава една от най-високите в Европа.

В същото време, с новия план за стимулиране, гръцкото правителство се фокусира и върху Обединеното кралство и работниците или самостоятелно заетите лица, които може да се наложи да напуснат по повод Брекзита.

Последни новини

ЕП дава на съд ЕК за бездействие срещу САЩ по казуса за визите

Американските визи все още се прилагат за граждани на България, Румъния, Хърватия и Кипър   Правната комисия на Европейския парламент ще даде на съд Европейската комисия...

„Галъп“: Формулата за влизане в Народното събрание продължава да е 5+2

 Ако изборите бяха днес, формулата за влизане в Народното събрание продължава да е 5+2. Пет формации изглеждат уверени, а за две кампанията ще е решаваща...

Измамата избори

Волен Сидеров:23 партии и 8 коалиции се регистрираха за изборите. И сега вашият избор е за кого да дадете вашия глас. Разбира се, този...

Официално! САЩ наказаха Русия заради отравянето на Навални

САЩ наложиха санкции на руски физически и юридически лица, след като заключиха, че Русия се е опитала да убие опозиционера Алексей Навални с нервнопаралитично...