3568 са новите случаи на коронавирус у нас

BIG5 АКТУАЛНО 3568 са новите случаи на коронавирус у нас
Положителните проби са 39,2% от направените 9093 PCR теста

 

3 568 са новите случаи на коронавирус у нас. Положителните проби са 39,2% от направените 9093 PCR теста, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ.

София, Пловдив и Варна отново са с най-много новозаразени – съответно със 712, 386 и 280 случая.

6655 пациенти с коронавирус са настанени в болница, в интензивно отделение вече са 430 болни.

Излекувани през последното денонощие са 2 255 пациенти.

Починали са 162-ма.

Според Националната информационна система у нас коронавирусът е потвърден при 5496 лица-медицински служители. 216 са новите случаи, регистрирани през изминалото денонощие.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Припомняме, че от 23:30 часа тази вечер влизат в сила ограниченията, наложени със заповедта на министъра на здравеопазването, с цел да се ограничи разпространението на коронавируса у нас.

Днес ще е последният присъствен ден в училище за децата в цялата страна. От понеделник обучението от 1-ви до 12-ти клас и в университетите преминава в електронна среда, а детските градини и яслите се затварят до 21-ви декември.

Със заповедта затварят за посетители заведенията, те ще работят само за доставки по домове и офиси. Търговски центрове тип мол също преустановяват работа, като в тях ще работят само хранителни магазини, аптеки, банкови и застрахователни офиси и тези на мобилните оператори. Няма да работят фитнес залите, казината, културните институции. Изключение са  театрите, а залите им ще останат отворени при 30% заетост на местата.

Спортните тренировки и състезания за деца до 18 години се забраняват. За възрастните спортисти ограничението е турнирите да се провеждат без публика. Преустановяват се груповите пътувания и екскурзии в страната и чужбина.  На частни събирания, сред които сватби, кръщенета, погребения, ще могат да присъстват до 15 души.

От утре в хранителните магазини между 8:30 и 10:30 ч. сутринта няма да се допускат хора до 65 години. За аптеките „зеленият коридор“ отпада.

Управляващите очакват при намаляване на рисковите контакти да се намали с над 50% и заболеваемостта.

 

Последни новини

Граждани изработиха плакат за журналиста Димитър Байрактаров

Байрактаров остава от малкото, които се бореха срещу бедността в България и ЧСИ-тата и сърцато се бореше срещу обирджийството на топлофикация и ВиК монополистите   Граждани...

Bloomberg: Над 60 хиляди компании по целия свят са хакнати поради уязвимост в софтуера на Microsoft

Според агенцията, ако броят на жертвите продължи да расте, инцидентът може да се разглежда като глобална криза в киберсигурността  Най-малко 60 000 организации по целия...

Николай Марков: И по турско не е имало толкова разпасан и крадлив башибузук в клетата ни територия

Обещаниия, клетви, предателства и пореден позор - това ще последва, пише в социалната мрежа експертът по национална сигурност  "Политическата кошница с обещания е препълнена със...

Съветът на Европа пак призова България да ратифицира Истанбулската конвенция

България подписа конвенцията през април 2016 г., но не я ратифицира  Съветът на Европа призовава държавите, които са подписали Истанбулската конвенция, но са я ратифицирали,...