Премиерът на инспекция: Влагаме огромни усилия в здравеопазването, дай Боже до две седмици да намалят числата на заразените (видео)

BIG5 АКЦЕНТИ Премиерът на инспекция: Влагаме огромни усилия в здравеопазването, дай Боже до две...
Бойко Борисов разглежда завод за индустриални роботи Milara International в Пловдив 

 

Влагаме огромни усилия в здравеопазването, дай Боже до две седмици да намалят числата на заразените. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция в завод за роботи край Пловдив. Заедно с него са вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

„Ето с тези машинки тестват ваксините за ковид. Те са за канадска компания“, каза директорът на завода за индустриални роботи Milara International в Пловдив Красимир Петков, който е работил в Бостън, но се е върнал да инвестира у нас.

„Радваме се, че сте избрали да инвестирате тук и носите ноухауто на западната икономика“, каза Борисов и се поинтересува за заплатите, които се оказа много над средното за страната.

Бойко Борисов посочи, че в България се казва на хората да се спазват мерките, но при черния петък те са счели за необходимо да напазаруват.

„А ние не сме спирали тук нищо. Видя какво стана на Черния петък. Вчера във Франция се радват, че отварят фризьорските салони, а тук ние нищо не сме затваряли. Над 100 млн. лв. допълнително само за здравеопазване този месец са отишли. И това при 10% данък. Затова все питам хората, които живеят навън, да кажат как е“, каза Борисов.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Винаги питаме как е в другите държави, за да може българите да чуят“, коментира още Борисов.

„Вчера във Франиця пуснаха фризьорските салони – голяма радост. Навсякъде в света е така. Дай-Боже до две седмици да намалеят числата. За това влагаме огромни усилия в здравеопазване. Този месец ще минем 70-80 млн. лв. за хпората на първа линия. Плюс парите за „Ремдесивир“ допълнително, които дадохме, над 100 млн. и кусур са отишли този месец само за здравеопазването, при 10% данък.

Той обърна внимание, че няма КПП-ата и хората могат да се разходят в планината и в парка.

Борисов коментира и темата за страха сред хората. „Точно това се опитваме да правим. Хем да не саздаваме паника, да е нормално и да е естествено, в същото време от другата страна на везната стоят докторите. Казват, че натискът е огромен“, подчерта още Борисов и отчете, че икономиката работи и нищо не се е променило.

за коментари – в нашата фейсбук страница:

 

Виж още:

Последни новини

САЩ само се оправдават с демокрацията

 САЩ опитват нагло да се намесват във вътрешните работи на други държави под предлог за защита на човешките права. Това заяви китайският външен министър...

Нинова сезира ЦИК, СЕМ и Брюксел за предизборната „безогледна“ агитация с джипката на Борисов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е изпратила писма на най-високо ниво до всички европейски инстуции, с което ги уведомява за "грубите нарушения на изборното...

Германия предлага сътрудничество с Русия

 Правителството на Германия е предложило на ЕС да намери сътрудничество с Русия по климатичните въпроси, съобщи Financial Times. Предложен е реален документ. Предлага се започването...

Дами, без вас няма смисъл

Както казваше великият Джоко Росич – всичко, което прави един мъж, е заради жена...  Днес е осми март. Празникът на жената. Някои жени празнуват този...