Къщи за гости заобикалят мерките за 8 декември

0
452

Има масово анулиране на резервции за судентския празник на 8 декември, но има и къщи за гости, които са намерили начини да заобикалят ограниченията от събиране на до 15 души на частни тържества, показва проверка на „Здравей, България“ на Нова тв.

 

Големите хотели почти няма да могат да посрещат гости, които се изместват към малки хотели и къщи за гости, където правилата се спазват по трудно, казват туроператори.

Репортер на телевизията се обажда като гост на около 10 къщи, като казва, че компанията е за 22-ма души. В някои къщи все пак са предпазливи и отклоняват предложенията. В друга женски глас обяснява, че проверки няма да има, но ако все пак има, 7 души от компанията трябва незабелязано да се изнижат и после да се върнат.

Репортерът успява да резервира за група от 22-ма души в 5 от обектите, в две от къщите собствениците са колебливи, а само от една идва категоричен отказ.

Резервациите намаляват и за Нова година, затова някои от хотелите затварят заради неяснотата. По-малките хотели и къщите за гости обаче засега са резервирани, но все още не е ясна съдбата и на тези резервации. Всичко зависи до голяма степен и от това дали на заведенията ще е позволено да работят, казват собственици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here