Костадин Паскалев: Борисов ще направи всичко възможно изборите да са през юни

BIG5 АКЦЕНТИ Костадин Паскалев: Борисов ще направи всичко възможно изборите да са през юни

Бившият кмет на Благоевград и социалист Костадин Паскалев заподозря властта и Борисов в опит за отлагане на изборите за началото на лятото. Според него, се създава хаос, за да няма избори в края на март, а властта да се завържи още три месеца. Пред БТВ той заяви, че се готвел вот през юни.

 

Онова, което се случва в държавата, е по-скоро да се прибягва до пиарски мерки, подчерта Костадин Паскалев. Той отправи критика към икономическите и социални мерки на държавата.

„За мен всичко е в основата на запазване на властта, няма нищо общо с подкрепа за бизнеса“, каза Паскалев.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Социалистът смята, че има забавяне и в ограничителните мерки. Той посочи пред бТВ, че нито здравето, нито икономиката са били запазени. Паскалев коментира още, че няма предвидимост при мерките, при какви условия държавата ще покрие загубите. Това, по думите му, създава напрежение.

Костадин Паскалев отправи критика към правителството за други проблеми. Един от тях – заплахата от водна криза в Бургас. Социалистът изтъкна, че екоминистърът е дошъл в парламента и е алармирал за сериозни проблеми с водоснабдяването, обвинявайки свои колеги. Това пък наложило намесата на България.

„Слагаме си снимката на Бойко Борисов във ВиК-Бургас и вече имаме вода“, коментира Паскалев.

Костадин Паскалев предупреди, че ВМРО създава сериозни проблеми по отношение на Северна Македония.

Относно напускането на членове на БСП социалистът каза, че не подкрепя решението си на колегите.

„Вчера си бил кандидат за председател, утре напускаш формацията. Реално погледнато председателят не направи нищо за консолидацията на партията, надявам се това да се промени в сегашния мандат“, обясни Костадин Паскалев.

„Бойко Борисов ще направи всичко възможно изборите да са юни. Ако Бойко Борисов го позволява, всичко е възможно“, каза той в заключение.

Последни новини

Сергей Лавров: Covid-паспортите в ЕС означават насилствена ваксинация

 Москва се надява, че решението за въвеждане на ваксинационни паспорти в Европейския съюз няма да доведе до дискриминация на гражданите на Русия. Това заяви...

Почина Клара Маринова

 Топ телевизионерката и любимата водеща на зрителите от времето на соца Клара Маринова е починала, пише Lupa.bg. Журналистката е претърпяла операция на коляното миналата година,...

Радев: Свободата и справедливостта никога не се дават даром

Тази сутрин, заедно с хиляди българи, се поклонихме пред подвига на връх Шипка. 3 март е ден за почит и единение около историческата истина,...

Герхард Шрьодер и бивша австрийска външна министърка номинирани за шефове в „Роснефт“

 Бившата външна министърка на Австрия Карин Кнайсъл и бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер са номинирани за независими директори в съвета на директорите на...