Партийно израстване: Сачева става шеф на ГЕРБ – Добрич

BIG5 АКТУАЛНО Партийно израстване: Сачева става шеф на ГЕРБ - Добрич
На местните избори миналата година управляващите не можаха да спечелят кметското място в Добрич

 

Социалният министър Деница Сачева става областен координатор на ГЕРБ в Добрич. Това е решило тясното партийното ръководство днес – Изпълнителната комисия, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Сачева, която през последните няколко месеца е една от най-активните в правителството и ревностно защитава решенията на премиера и партиен лидер Бойко Борисов, досега не е заемала някакъв пост в управляващата формация.

Сачева заема поста на мястото на Пламен Манушев – депутат и вицеадмирал от Военноморските сили, беше и кандидат за вицепрезидент заедно с Цецка Цачева през 2016 г.

В съобщението на партийния пресцентър не се дават подробности какво е наложило рокадата, а само се казва, че Изпълнителната комисия благодари на Манушев за работата и пожела успех на Сачева по поставените цели. Най-вероятно смяната е продиктувана от нестихващите колизии в добричката организация на ГЕРБ и силно разклатените й позиции в региона.

Самата Деница Сачева дълги години бе активист в неправителствения сектор, на два пъти кандидат за депутат от десницата, бивш член на здравната каса от първите години на създаването ѝ, участвала е в разработването на някои от първите стратегически документи за реформи в здравеопазването по времето на министър Илко Семерджиев (1999 – 2001 г.), зам.-министър в социалното и в образователното министерство в правителствата на ГЕРБ.
Миналата пролет след евроизборите Пламен Манушев заяви, че е готов да подаде оставка като областен координатор. „Положихме усилия, но явно не успяхме да се преборим с БСП. Традиционно са силни из областта, из селата. Има около 250 села. Опитахме се, но това е правото на ръководителя на партията, лидера, ръководството – ако не е доволен от някого – да му поиска оставката. Не са ми я искали, но съм готов да я подам“, коментира тогава той, но така и не не се стигна до оттеглянето му.

Миналата есен пък ГЕРБ не успя да спечели кметското място в Добрич, където бе преизбран кметът Йордан Йорданов от местната коалиция ДБГ – ДБГ, НДСВ, Съюз на свободните демократи, Глас народен, отбелязва в. „Сега“.

Последни новини

Bloomberg: Над 60 хиляди компании по целия свят са хакнати поради уязвимост в софтуера на Microsoft

Според агенцията, ако броят на жертвите продължи да расте, инцидентът може да се разглежда като глобална криза в киберсигурността  Най-малко 60 000 организации по целия...

Николай Марков: И по турско не е имало толкова разпасан и крадлив башибузук в клетата ни територия

Обещаниия, клетви, предателства и пореден позор - това ще последва, пише в социалната мрежа експертът по национална сигурност  "Политическата кошница с обещания е препълнена със...

Съветът на Европа пак призова България да ратифицира Истанбулската конвенция

България подписа конвенцията през април 2016 г., но не я ратифицира  Съветът на Европа призовава държавите, които са подписали Истанбулската конвенция, но са я ратифицирали,...

Андрей Миронов, синеокият блян на жените, джентълменът на руското кино

Големият руски актьор е роден на 7 март 1941 година и до последния си дъх остава на сцената Един, безспорно, от най-обаятелните актьори на 20-и...