Великобритания: Pfizer с имунитет от съдебно преследване при проблем с ваксините!

BIG5 ПРОФИЛ Великобритания: Pfizer с имунитет от съдебно преследване при проблем с ваксините!
Оказва се, че и NHS (британската здравна система) или онези, които ще поставят ваксината, произведена от Pfizer, също са освободени от отговорност и няма да могат да бъдат съдени за обезщетения, ако възникнат вреди за здравето на имунизираните

 

Изтекоха скандални подробности от договора на британското правителство с фармацевтичният гигант Pfizer относно ваксината срещу коронавирус, с която започва имунизация на населението от другата седмица, съобщава Novini.London.

Pfizer е освободена от съдебна отговорност при възникване на проблеми с нейната ваксина. По този начин фармацевтичната компания се освобождава от задължението да бъде съдена за обезщетения.

Оказва се, че и NHS (британската здравна система) или онези, които ще поставят ваксината, произведена от Pfizer, също са освободени от отговорност и няма да могат да бъдат съдени за обезщетения, ако възникнат вреди за здравето на имунизираните.

През последните седмици британскот правителство промени закона за здравеопазването, за да може да се предпазят компании като Pfizer, Moderna и AstraZeneka, от съдебни преследвания, давайки им имунитет срещу тях.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В този случай пациенти с възникнали усложнения при използването на техни препарати, няма да може да търсят правата си в съда и да получат парични обезщетения.

За тези нови моменти в началото на масовата ваксинация пише в подробности ‘“Индипендън“, медията се води лява и подкрепяща опозиционната лейбъристка партия.

На пресконференция с журналисти в сряда Бен Осборн, управляващият директор на Pfizer за Великобритания, отказа да обясни защо компанията се нуждае от имунитет срещу съдебно преследване! Ваксината във Великобритания, както и в ЕС и България е абсолютно доброволна и безплатна.

Новопоявилата се информация, ще доведе до още по-големи трудности пред популяризирането на ваксината. Големи групи от хора на Острова, вече са негативно настроени срещу масовата имунизация и по всичко изглежда, че след такива разкрития проблемът ще се задълбочава.

Новини Лондон

Последни новини

И САЩ отписаха Борисов! Време е да му покажем червен картон!

 Проф. Светлана Шаренкова: Нерадостен край се очертава за отиващата си и морално разкапана власт начело с Бойко Борисов. „Началствата“ го отписват, но все пак...

Топ 5 на срамните парламентарни издънки

Парламент в услуга на правителството  44-тото Народно събрание ще се запомни с липсата на контрол върху действията на правителството и с пренебрежителното отношение на министър-председателя...

Мустафа Карадайъ: Трябва да свалим арогантността, авторитаризма и агресията от политическата сцена в България

„За 10 години управление демокрацията е тежко болно, институциите не работят не комуникират помежду си. Премиерът се изживява като Краля слънце“  Тези избори са едни...

Ахмед Доган: Костов, както винаги, лъже! ДПС никога не е искало оставката на Богомил Бонев

Костов се възползва от напрежението между СДС и ДПС, за да урежда вътрешно-политиическите си проблеми. Той виждаше в лицето на Богомил Бонев много сериозен...