Проф. Иво Христов: COVID-19 показа, че няма единен ЕС и докара пълзяща диктатура навсякъде

BIG5 АКТУАЛНО Проф. Иво Христов: COVID-19 показа, че няма единен ЕС и докара пълзяща...
„Джо Байдън има интерес към Русия и то в негативен план. За съжаление, в нашия регион ще става много горещо, предупреди народният представител от „БСП за България“

 

„Вирусът бе едно средство. Четирите зони – Европа, Китай, Русия и САЩ – са затворени, защото в момента това са военни лагери. Тази пандемия дойде като дюшеш за всички правителства по света, защото в условията на обсада се осъществява легитимен и нелегитимен контрол. Наблюдаваме само началото на такъв тип техники“.

Това коментира в студиото на „Лице в лице“ по бТВ социологът и народен представител от „БСП за България“ проф. Иво Христов.

„Пълзящата диктатура върви с всички възможни средства навсякъде по света. Очерта се ясно, че свободното движение на хора, стоки и капитали е просто една фикция“, обясни проф. Христов.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Тестът с коронавируса показа, че няма единен ЕС, коментира проф. Христов. Според него пандемията е показала, че Съюзът не може да се справи с нея.

„Нямаше общ медицински протокол с общи правила. Европа раздава пари за битката с пандемията, което показва голяма егоистична битка на лобита, зад които стоят много пари“, смята още социологът.

Според него нито една страна в света не успява да се справи с пандемията, която пък е повод и средство за политиците за легитимация и оцеляване.

„Буржоазни права и свободи се ликвидират лесно – легитимно и нелегитимно се осъществява контрол, извинявайки се с пандемията. А страхът е базов инстинкт, чрез който може да се осъществи манипулация“, смята още проф. Христов.

Той коментира и че вече няма глобализация, а светът ще се превърне в голяма регионализация на блокове – Европа, Китай, Русия и САЩ.

По отношение на бъдещата политика на Джо Байдън проф. Христов отбеляза, че Байдън няма интерес към нас, колкото интерес към Русия и то в негативен план.

За съжаление в нашия регион ще става много горещо, предупреди той.

Той даде пример и с изказването на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова за увеличената военна дейност на НАТО в Черно море.

Проф. Христов смята, че това е началото.

На въпрос за членството на Република Северна Македония в ЕС проф. Иво Христов посъветва да бъде следена позицията на Франция по този въпрос, припомняйки, че преди време от Париж заявиха, че бъдещо разширяване на ЕС би било прибързано на този етап.

Последни новини

Проф. Светлана Шаренкова приветства посланик Елеонора Митрофанова

Днес Вие ставате част от България като представител на Велика Русия, заяви председателката на Форума и издател на в. ЗЕМЯ и „Русия днес –...

БСП към bTV: Тенденциозно пренебрегвате опозицията. Не е демократично!

От БСП настояват за равнопоставеност, коректност и морал в медията пред главния изпълнителен директор на медията Мартин Швехлак  Днес председателят на Предизборния щаб на „БСП за...

Парламентът отхвърли Sputnik V

Бългaрия щe купувa вaкcини, caмo cлeд кoнcултaции c EК  Cлeд cпoрoвe БCП нaпуcнa зaceдaниeтo нa Кoмиcиятa пo здрaвeoпaзвaнeтo зa руcкaтa вaкcинa Sputnik V. Бългaрия щe...

Бившата външна министърка на Австрия влиза в борда на „Роснефт“

Танцувалата с Путин Карин Кнайсъл е номинирана от руското правителство  Руското правителство е номинирало бившия австрийски външен министър Карин Кнайсъл за борда на директорите на...