Александър Йорданов звънял на Бабикян, за да уволнят журналист

0
477
Интервюто на евродепутата Александър Йорданов пред БНР предизвика реакции в социалните мрежи. Представяме ви мнението на Арман Бабикян 

 

Дълго време мълчах за обидите, излезли от устата на лицето Александър Йорданов. Личните драскотини по мен не са важни, но когато си позволяваш да маскариш действащ журналист от БНР в лицето на Силвия Великова е прекалено. Ако не искаш – не даваш интервю! Или не ставаш публична личност. Ако искаш да обучаваш журналисти и да задаваш стандарти – не ставаш евродепутат, а редактор, програмен директор или каквото си искаш подобно.

В 18-годишната ми журналистическа практика единственият нагъл политик, който ми е звънял, за да уволня репортер, защото „въпросите не му харесвали“, бе един председател на Народно събрание! Разбира се не го направих, но името му удивително съвпада с това на днешния потиснат евродепутат!

https://www.facebook.com/arman.babikyan.50/posts/836248957212843

 

Междувременно БНР излезе с позиция по повод участието на Александър Йорданов и последвалите коментари. В своята позиция редколегията на „Хоризонт“ изразява подкрепа за журналиста от програмата Силвия Великова след отправени обиди от евродепутат по неин адрес.

„Журналистите в „Хоризонт“ не задават удобни въпроси и не работят с „опорни точици“. Верни сме на слушателите си, а не на силните на деня. Нашият стил е смелата и свободна журналистика, а коректив ни е единствено истината.

Категорично отхвърляме опитите на недоволния от интервюто си в „Политически НЕкоректно“ евродепутат Александър Йорданов да дискредитира водещата Силвия Великова. За съжаление, той не е единственият, който иска удобни въпроси и ПР-ски монолози в ефира. На него и на всички, които смятат, че медиите трябва да са послушни и късогледи, напомняме, че макар и на 111-о място по свобода на словото, българска журналистика е кучето пазач на обществения интерес, а у нас той все по-рядко съвпада с политическия“, се посочва в позицията.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here