Борисов в Брюксел: Убеден съм, че ще излезем с решение за бюджета на ЕС

BIG5 АКЦЕНТИ Борисов в Брюксел: Убеден съм, че ще излезем с решение за бюджета...

„Предстои ни изключително важен съвет. Убеден съм, че ще излезем с решение следващите часове за Многогодишната финансова рамка“, заяви Бойко Борисов преди редовното заседание на Европейския съвет в Брюксел.

По темата Брекзит премиерът отбеляза, че би било добре да има сделка с „един голям съсед на ЕС, какъвто е Великобритания“.

 

По отношение на темата COVID-19 Борисов очаква лидерите да обсъдят детайлно процеса на тестването и ваксините, както и календара, по който ще пристигат те в страните от ЕС.

„Поели сме ангажимент 2050 г. да имаме нулева климатична неутралност, да нямаме вредни емисии. Така че сме амбицирани да работим и по това“, акцентира премиерът Бойко Борисов по темата за Зелената сделка.

Борисов е категоричен, че държавите членки трябва да постигнат консенсус по отношение на вариантите за намаляване на вредните емисии. Той изрази благодарност към председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен за ползотворната работа за постигането на заложената обща цел за климатичната неутралност.

 

Очаква се лидерите да обсъдят също и темата за отношенията между Гърция, Турция и Кипър, както и отношенията с новата администрация на Съединените американски щати, които са геостратегически партньор и на България, и на ЕС.

Последни новини

Защо Къци, Миодраг, Буюклиева, Елвира и Богдан не са в листите на ВМРО?!

Статус на деня„Защо Къци Вапцаров, Миодраг Иванов, Петя Буюклиева, Елвира и Богдан Томов не са в листите на ВМРО?!“ Дидо Антонов, фейсбук Днес и Митко Павлов...

Референдумът в Обзор ще е валиден – над 60% избирателна активност

Областният управител на Бургас до 2 седмици трябва да внесе доклад в Министерския съвет  Над 60% е била избирателната активност в Обзор и близките 6...

ГЕРБ обяви водачите в кандидат-депутатските листи. Вижте кои депутати и министри са в тях

Повече от половината кабинет е в листите   Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите на листите с кандидати за народни представители.Очаквано лидерът на ГЕРБ...

Александър Йорданов се вживя в ролята на екзорсист: Без ГЕРБ злото ще ни завладее!

Според евродепутата България се е развивала успешно през последните 4 години  Евродепутатът Александър Йорданов призова за подкрепа на коалицията ГЕРБ/СДС на предстоящите парламентарни избори. В...