Ген. Атанасов: В България на година се крадат около 10 млрд.

BIG5 АКТУАЛНО Ген. Атанасов: В България на година се крадат около 10 млрд.

“Данните за корупционните схеми на “Борисовата държава“ са обилни. Вижда се, че прокуратурата, в лицето на главния прокурор Гешев, оказва съдействие на властта. Неслучайно сме поискали оставката и на Гешев, и на Борисов.

 

Това заяви в предаването “ЕвроДикоФ“ на телевизия Евроком председателят на ДСБ и съпредседател на “Демократична България“ – ген. Атанас Атанасов.

“Необходима е сериозна реформа в съдебната власт, за да има е отчетност, за да има отговорност“, посочи той.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

“Аз декларирам като председател на политическата сила, която представлявам (ДСБ), и като съпредседател на “Демократична България“, че ние сме готови да съдействаме да се разбере къде са парите от корупционните схеми в “Борисовата държава“, каза ген. Атанасов.

“Важен е и механизмът за търсене на отговорност за неизпълнение на служебните задължения“, допълни лидерът на ДСБ.

Ген. Атанас Атанасов разкри, че проучване на ДСБ е установило, че по време на управленията на ГЕРБ има около 70 едри корупционни скандала и нито един от тях не се разследва. Той посочи част от тях: ““Ало Ваньо“, “Мишо Бирата“ “Кумгейт“, “Суджукгейт“, докато стигнем до еврата и кюлчетата“.

“Прокуратурата не образува дела, въпреки че има данни за корупционните схеми в “Борисовата държава““, категоричен е съпредседателят на “Демократична България“.

“Ние направихме едно проучване по време на президентската кампания и установихме, че в България на година се крадат около 10 млрд. Това беше потвърдено и от международно проучване. Знае се колко много пари се крадат, но няма воля да бъде разследвано“, посочи лидерът на ДСБ.

“За да бъде разградена “Борисовата държава“ е необходима концентрирана сила. Аз съм за широко обединение. Не мога да коментирам конкретни действия. Борисов се възползва от разбиването на опозиционните сили“, смята ген. Атанасов.

“Трябва да се създаде обща организация за наблюдение на изборния процес. Ние сме длъжни да направим организация за наблюдение на изборния процес“, добави той.

“На едни избори в България се крадат по 300 000 гласа“, каза още още политикът.

Последни новини

Столтенберг: ЕС не може да защити Европа

Генералният секретар на НАТО: Повече от 90% от хората в Европейския съюз живеят в държава от НАТО. Но само 20% от разходите за отбрана...

Мустафа Карадайъ: Нашите послания целят рестарт на държавата

Ние от ДПС апелираме към всички системни политически сили заедно да настояваме за свободни, честни и демократични избори. Нека изпълнителната власт и държавните органи...

Северна Македония готова българите да се преброяват като отделна етническа група, но без промени в конституцията

Външният министър Буяр Османи поясни, че от българска страна не е поставяно нито официално, нито неофициално искане за вписване на българите като етническа група...

Александър Симов: bTV е “болонката” на властта

Нагласата за промяна у хората е голяма. Не оставяйте държанките на властта да ви уплашат да гласувате, призова депутатът от БСП  „Истинският журналист трябва да...