Борисов: Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре

BIG5 АКЦЕНТИ Борисов: Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре
Премиерът е придружен от посланика на Швейцария у нас Мюриел Коен

 

Министър-председателят Бойко Борисов посети предприятие за производство на кабели в Търговище заедно с посланика на Швейцария у нас Мюриел Коен. Предприятието на швейцарската група е за производство на кабели и кабелни системи.

„Заводът на кабелната компания ХОВАГ ООД в Търговище успя по време на пандемията да реорганизира част от дейността си и започна да произвежда повече оборудване за медицинска апаратура, важна за лечението на пациенти с COVID-19. Така не се наложи работници да бъдат освобождавани и над 100-те служители продължават да работят и да имат препитание. Ръководителите на предприятието също дадоха висока оценка за бизнес климата у нас и споделиха плановете си да разширят дейността си след края на пандемията“, съобщи Борисов.

 

„Ваксините! За радост много европейски компании преосмислиха, че по-добре в Европа да се произвеждат важните неща и затова сега, едно по едно ще… Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре“, коментира Борисов.

Изображението може да съдържа: 7 души, стоящи хора и на закрито„Виждате как се строи наоколо, скоро човек като свърши работа в пет, ще може след това да отиде на почивка и това е голямо предимство, подчерта Борисов, като даде за пример работата по магистрала „Хемус“.

„Условията за бизнес в България са добри, а Швейцария е перспективен икономически партньор на нашата държава“, каза още министър-председателят.

„В това сме единодушни с посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен и с мениджмънта на предприятието на швейцарската група за производство на кабели и кабелни системи „Ховаг“.

По време на срещата ни в Търговище бе отчетено, че Швейцария е един от най-големите инвеститори в България. До средата на 2020 година преките чуждестранни инвестиции на Швейцария у нас възлизат на 1.37 милиарда  евро. Въпреки положителните данни правителството, посолството и Българо-швейцарската търговска камара продължават да работят усилено за привличането на нови швейцарски инвеститори в страната, отбеляза във Фейсбук профила си премиерът Борисов и заяви, че условията за бизнес в България са добри.

Последни новини

ЕП дава на съд ЕК за бездействие срещу САЩ по казуса за визите

Американските визи все още се прилагат за граждани на България, Румъния, Хърватия и Кипър   Правната комисия на Европейския парламент ще даде на съд Европейската комисия...

„Галъп“: Формулата за влизане в Народното събрание продължава да е 5+2

 Ако изборите бяха днес, формулата за влизане в Народното събрание продължава да е 5+2. Пет формации изглеждат уверени, а за две кампанията ще е решаваща...

Измамата избори

Волен Сидеров:23 партии и 8 коалиции се регистрираха за изборите. И сега вашият избор е за кого да дадете вашия глас. Разбира се, този...

Официално! САЩ наказаха Русия заради отравянето на Навални

САЩ наложиха санкции на руски физически и юридически лица, след като заключиха, че Русия се е опитала да убие опозиционера Алексей Навални с нервнопаралитично...