Рязък спад на заразените в Гърция, но карантината остава

BIG5 АКТУАЛНО Рязък спад на заразените в Гърция, но карантината остава

За денонощие е констатиран рязък спад на новозаразените в Гърция – 639 души, като в активните още огнища областите Атика и Солун броят на новите случаи спадна под 200 души.

Същевременно допитване показа, че 43% от гърците ще се ваксинират веднага, съобщава Fakti.bg.

Облекчаване на антивирусните мерки, отваряне на магазините и свободното движение за празниците е огромен риск,който гръцкото правителство оцени и продължи карантината до 7-ми януари.

Строгите ограничения, въведени в Гърция от началото на ноември вече дават резултати.

Рязко спада броят на регистрираните носители на вируса, но според експертите все още е силен натискът към здравната система от пациенти в тежко състояние и броят на починалите се движи на високи нива.

При обсъждане на бюджета за следващата година, като дебатите продължават и днес, премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че за здравеопазване са осигурени достатъчно средства.

Министърът на здравеопазването Кикилиас съобщи, че ваксинирането ще стартира от началото на януари, като цялата информация ще е достъпна за гражданите.

Допитване, публикувано днес, показва, че 43% от гърците желаят да се ваксинират при първа възможност, други 27 на сто изчакват да се убедят в ефективността на ваксината, докато 27 процента отказват да се ваксинират.

Последни новини

Проф. Светлана Шаренкова приветства посланик Елеонора Митрофанова

Днес Вие ставате част от България като представител на Велика Русия, заяви председателката на Форума и издател на в. ЗЕМЯ и „Русия днес –...

БСП към bTV: Тенденциозно пренебрегвате опозицията. Не е демократично!

От БСП настояват за равнопоставеност, коректност и морал в медията пред главния изпълнителен директор на медията Мартин Швехлак  Днес председателят на Предизборния щаб на „БСП за...

Парламентът отхвърли Sputnik V

Бългaрия щe купувa вaкcини, caмo cлeд кoнcултaции c EК  Cлeд cпoрoвe БCП нaпуcнa зaceдaниeтo нa Кoмиcиятa пo здрaвeoпaзвaнeтo зa руcкaтa вaкcинa Sputnik V. Бългaрия щe...

Бившата външна министърка на Австрия влиза в борда на „Роснефт“

Танцувалата с Путин Карин Кнайсъл е номинирана от руското правителство  Руското правителство е номинирало бившия австрийски външен министър Карин Кнайсъл за борда на директорите на...