Борецът с мафията кълне Буда, премиерът му праща две линейки, лекуват жена му в Правителствена

BIG5 ПРОФИЛ Борецът с мафията кълне Буда, премиерът му праща две линейки, лекуват жена...

 

Поразеният от коронавирус шеф на „Боец“ Георги Георгиев, кaктo и нeгoвaтa cъпругa Мaриeлa, ca трaнcпoртирaни oт видинcкaтa бoлницa в coфийcки бoлници. Той е настанен във ВМА, а половинката му е под грижите на лекарите в бившата Правителствена.

Източници от здравното министерство съобщиха пред Епицентър.бг, че лично Борисов е наредил да бъдат изпратени две линейки за ВИП-семейството, да бъдат намерени за тях легла във Военна болница и в клиника „Лозенец“, като бъде направено всичко възможно да бъдат лекувани по най-добрия начин, за което премиерът щял да държи отговорен здравния министър.

Въпреки грижите на държавата, „борецът“ срещу мафията не спира с атаките си срещу властта и лично срещу ген. Мутафчийски.
„ЗДРАВЕЙТЕ, бойци и непримирими, написа баш-Боецът във Фейсбук. Принудихме системата да заработи и то в полза на гражданите. Мариелка е по добре, вчера бе приета в болница Лозенец. Възстановява се, без нея, без моята звездичка живот за мене няма.

Аз съм в реанимацията във ВМА на Мутафчийски. Тази сутрин звъня да иска доклад за състоянието ми. Представям си неговият доклад към Буда, Шиши и Гешев – „Жоро боеца диша и не иска да умре тая гад“.

От болницата разказват, че специалният пациент настоявал генерал Мутафчийски лично да дойде до леглото му, за да разговарят. „Ако Мутафчийски иска, е редно да дойде и да се видим. Тази година отказа няколко покани от БОЕЦ за срещи. Имам какво да го питам!“, сподели и самият Георги във фейсбук.

Мнозина нападнаха остро Георгиев в мрежата, като му припомниха, че малко хора, и то в тежко състояние с коронавирус, имат привилегията да влязат във ВМА и да бъдат лекувани с намесата на шефовете на болниците.

Други се възмутиха, че лидерът на „Боец“ хем лежи във ВМА, хем ругае Мутафчийски. Георгиев получи и доста нецензурни определения от разгневени столичани.

Семейството бе прието след гневни постове на Георгиев и „Боец“ във фейсбук, от които стана ясно, че са в тежко състояние във болницата във Видин, а водещите клиники в София им отказвали прием.

„Така убива мафията“. Вчера Мариелка лежа 4 часа в един фургон пред болницата във Видин, докато от ръководството търсеха транспорт и свободно място в столична болница. Заради трансплантацията, пневмонията и ковида при нея ситуацията е много сложна, деликатна и опасна… Помните ли думите на Борисов, че за всеки болен ще има лечение и линейка? Че хеликоптерите ще хвърчат денонощно и т.н?
А думите на Богов, когато закриха отделението по трансплантация в Александровска помните ли? Този се кълнеше, че нито един трансплантиран няма да остане без грижа и внимание! А лъжите на министър Ангелов, че има достатъчно легла за ковид…

Буда, молете се заедно с останалите изроди да не се случи нещо с Мариелка, защото тогава ще дойда за вас и ще ви затрия“, написа лидерът на Боец на 12 декември.“.

От движението също реагираха много остро и натъртиха, че властта на най-високо ниво ще носи лична отговорност за живота на двамата активисти, ако нещо се случи с тях.

Е, след всичко това властта се загрижи за бореца с мафията. А пък той вече се чувства като ВИП-пациент на мафията.

 

Припомняме, че Георги Георгиев от 2009-а е фанатизиран симпатизант на ГЕРБ и лично на Борисов. Бил е кандидат-депутат от ГЕРБ и един от основните активисти на партията във Видиско. Срещал се е често с Борисов и му се е клел във вярност. След негов донос срещу местни активисти на ГЕРБ във Видин го изключват от партията, уличавайки го в интриганство. Тогава той се обръща от доскорошните си съидейници и става яростен противник на властта и на Борисов.

 

„Бойко, този ли те уплаши? Явно се лекуват протестърите във ВИП болници! Браво!“, написа във Фейсбук с безкрайно възмущение от факта, че цялата държава е впрегната да спасява живота на авера на Цветан Василев, легендарният активист на ГЕРБ Стоян Славов, който е сред най-верните хора на партията на Борисов.

 

Той изразява учудването си и безкрайната си обида от това, че за Георги Георгиев и жена му легла веднага са намерени и са ангажирани най-добрите лекари за тяхното лечение, след като видинският боец цяло лято мяташе яйца и обръщаше кофи с боклук пред Министерски съвет и други сгради на властта, направи си седянка на „Орлов мост“, нападна по най-брутален начин парламентарната шефка на ГЕРБ – д-р Даниела Дариткова, гореше маски, плашеше със съд ген. Мутафчийски.

 

„А какво ще кажат простосмъртните?! Те май са само гласоподаватели. Защо не се действаше така бързо за оперния певец Камен Чанев, който разнасяше славата на България по света?“, сподели още Стоян Славов, правейки неприятното за всеки партиен лидер заключение.

Последни новини

Дами, без вас няма смисъл

Както казваше великият Джоко Росич – всичко, което прави един мъж, е заради жена...  Днес е осми март. Празникът на жената. Някои жени празнуват този...

Проф. Светлана Шаренкова и посланик Елеонора Митрофанова посетиха Съюза на българските журналисти по повод 8 март

 Ден по-рано Светлана Шаренкова -  председателка на Форум „България-Русия” и кандидатка за депутат от „БСП за България” в Благоевград показа на новата руска посланичка...

Томислав Дончев: Трябва да възстановим нормалния политически диалог – без крясъци, без обиди

За четири години брутният вътрешен продукт е нараснал с една четвърт, средната заплата с 50 на сто, а минималната пенсия се е удвоила, отбеляза...

Проданов: Премиерът използва държавния ресурс за предизборната си кампания, сезираме ЦИК и Европа

 БСП ще изпрати сигнал до Централната избирателна комисия и европейските институции заради харченето на публичен ресурс от премиера Бойко Борисов, който не разграничава ролята...