Кристиaн Николов, причинил смъртта на Милен Цветков, отива на съд

BIG5 АКТУАЛНО Кристиaн Николов, причинил смъртта на Милен Цветков, отива на съд
Прокуратурата внесе в Софийския градски съд обвинителния акт срещу 22-годишния Кристиaн Николов, обвиняем за смъртта на Милен Цветков.

Това става почти осем месеца след тежкия пътен инцидент, при който Николов удари спрелия на червен светофар автомобил на журналиста.

Заради високата скорост и откритите наркотични вещества в кръвта му Кристиан Николов беше обвинен, че умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

Младият мъж е в ареста от 19 април. Предстои със системата за случайно разпределение да бъде определен съдията по делото по същество, предава БНР.

Кристиан Николов удари колата на Милен Цветков на Великден, докато журналистът чакаше на червен светофар. Младежът шофираше автомобил, собственост на фирмата на майка си.

Експертизи установиха, че се е движел с 99 км/ч след употреба на три вида наркотици и не е направил дори опит да спре въпреки забранителния знак. Затова и обвинението му е за причиняване на смъртта на Цветков при евентуален умисъл, за което може да получи и доживотен затвор. Като утежняващо обстоятелство от държавното обвинение посочиха и че на кръстовището е имало други автомобили и пешеходци, чийто живот е бил застрашен.

Николов е в ареста от 19 април, а малкото му молби да излезе на свобода получиха отказ. На едно от последните заседания, когато за първи път се яви лично в съда, той каза, че съжалява за стореното, че знае какво го очаква и че ще поеме своята отговорност.

Обвинителният акт за катастрофата, при която загина Милен Цветков, стига до съда буквално ден преди да изтече максималния 8-месечен срок за задържане за такова престъпление, отбелязва БНР.

Последни новини

БСП в позиция: ГЕРБ арогантно узурпираха кметското място в Мъглиж

От БСП призовават за обединение за опазване гласа на всеки български гражданин  БСП остро разкритикува в своя нарочна позиция изнесените в медийни репортажи данни за...

Костадин Ангелов: В целия свят има опашки, само в България се говори за хаос

 Преди малко пристигнаха 21 060 дози от ваксината на на „Пфайзер“ и те ще бъдат разпределени между личните лекари и РЗИ-тата.Това каза министърът на...

Алибегов: Мнoгo cъм рaзвълнувaн. Чувcтвaм ce кaтo в първия учeбeн дeн

„50% кaпaцитeт нe e дocтaтъчeн, нo e дoбър cтaрт“, изтъкнa тoй Мнoгo cъм рaзвълнувaм. Чувcтвaм ce кaтo в първия учeбeн дeн. Тoвa зaяви прeдceдaтeлят нa...

Цветан Тодоров: Простият и ясен език е предназначен за всеки, обаче именно мъглявият език е отличителният белег на интелектуалците

На 1 март 1939 г. в София е роден Цветан Тодоров - един от най-големите съвременни литературни теоретици Първите 23 години от живота си Цветан...