Карадайъ: В криза ГЕРБ всячески елиминират и парламента, и опозицията

BIG5 АКТУАЛНО Карадайъ: В криза ГЕРБ всячески елиминират и парламента, и опозицията
Президентът Радев не е канен на форума на ДПС, Ердоган е говорил в качеството си на лидер на партия

 

„Криза“ е думата на 2020 година според Мустафа Карадайъ. В „Годината“ на Дарик радио преизбраният лидер на ДПС заяви, че власт и опозиция трябва заедно да работят по кризата с Ковид-19, но ГЕРБ направи така, че със своите действия всячески елиминират и НС, елиминираха и опозицията от този процес, посочи той.

Така се получават хаотични и непоследователни действия, където целта не е ясна и се губи, а има и популистки действия, каза още Карадайъ.

Цялото общество трябва да се вслушаме в думите на експертите и да взимаме политически действия, които да са в интерес на гражданите. Действията не трябва да са хаотични и на парче, допълни Карадайъ.

Действията на правителството по ковид кризата са непоследователни, подчерта лидерът на ДПС.

Той коментира и протестите от изминалото лято.

ДПС разглежда протестите като две части – от една страна справедливото недоволство на хората, но има и друга група, тази която се опитва да яхне справедливото недоволство на гражданите подчерта той.

Темата „Росенец“ той определи като събуждане на крайния национализъм в България.

С анти-ДПС кампания те унищожиха автентичното дясно – СДС, с анти-ДПС кампания създадоха ГЕРБ, допълни той.

Карадайъ определи като цирк случката на плажа „Росенец“ и допълни, че се търси политическо разпознаване на гърба на г-н Доган.

Не поканихме президента Радев да говори пред форума на ДПС, потвърди Карадайъ, но ние поканихме четирите големи политически партии в Турция, а президентът Ердоган е лидер на една от тях, затова той е изпратил обръщение, стана ясно от думите му.

 

Последни новини

13,6% от тестовете за Covid-19 са положителни

В болница вече се лекуват 5629 пациенти, от тях 452 са в интензивни отделения  1426 нови случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, показват...

Петър Кънев: Разпиляването на гласове е безсмислено и вредно

„България има нужда рестарт. След 12 години управление на една политическа сила, която се срасна тотално с властта, страната ни не може да продължи...

Явор Божанков: Данните на bTV, че половин мандат не съм бил на работа, се потвърдиха като фалшиви

За разпространението на фейк новини няма виновни, както всичко в България - принципът е един и същ  „bTV разгласи неверни данни. Така им ги дали услужливо...

Ицо Хазарта: Не е честно парите за музиканти да са по равно

 Идеята за раздаване на по 4350 лева на около хиляда български музиканти е абсолютно несправедлива и лоша. Това коментира във фейсбука си изпълнителят Ицо...