Тръмп отново заяви, че Байдън е загубил президентските избори

BIG5 АКТУАЛНО Тръмп отново заяви, че Байдън е загубил президентските избори
Действащият президент на САЩ отбеляза, че демократът е загубил във всички шест колебаещи се щати с голяма разлика

 

Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп отново заявява, че неговият опонент, демократът Джо Байдън, е загубил президентските избори в САЩ, предава TACC.

„Той не спечели изборите. Той загуби във всички шест колебаещи се щата с голяма разлика. След това те хвърлиха стотици хиляди гласове във всеки от тях и бяха хванати. Сега републиканските политици трябва да се борят, за да се уверят, че голямата им победа не е открадната. Не бъдете слаби глупаци! “ – написа американският президент в „Туитър“.

Изборната колегия на 14 декември утвърди резултатите от гласуването за президентските избори в САЩ, според които Байдън ще стане новият държавен глава. В подкрепа на демократа гласуваха 306 електори, а в подкрепа на действащия президент на републиканеца Доналд Тръмп – 232. За да стане президент на САЩ, кандидатът трябва да получи 270 гласа.

Тръмп не признава поражението си и преди това обяви намерението си да се обърне към съдилищата, за да поиска повторно преброяване на гласовете. Засега действията на адвокатите на Тръмп остават неуспешни. В края на ноември републиканецът увери, че ще напусне Белия дом, ако избирателната колегия гласува за Байдън.

В друг свой туит Тръмп заявява, че медиите преувеличават мащаба на настоящата хакерска атака срещу компютърните системи на американското правителство и призна, че зад него може да стои Китай.

„Хакерската атака изглежда много по-значима при фалшивите медийни съобщения, отколкото в действителност. Бях напълно информиран и всичко е под пълен контрол“, написа той в страницата си в Twitter.

Той не е съгласен с изявленията на някои медии, че група хакери, работещи за Русия, може да стои зад атаката. Вместо това посочи, че Китай може да бъде замесен в нея. „Русия, Русия, Русия е любима песен, когато нещо се случи, защото либералните медии, в по-голямата си част, поради финансови причини, са уплашени до смърт да обсъдят възможността това да е Китай.

Последни новини

Любчо Георгиевски: Скопие да приеме историческата истина, а София – действителността

Македония да даде гаранции, че няма претенции към Пиринска Македония и че не подкрепя организации, които искат македонски малцинства. Българският парламент да приеме декларация,...

Отново безредици в Барселона заради рапъра Хасел

Протестът е организиран от каталунски политически организации и синдикати  Хиляди демонстрираха в Барселона, за да поискат свободата на рапъра Пабло Хасел. Протестът в по-голямата си...

България настоя Гърция да спре тестването на шофьори на камиони

Действията на гръцките власти противоречи на регулациите на ЕС, съобщиха от външното ни министерство  По указания на вицепремиера Екатерина Захариева посланикът на Република България в...

САЩ одобриха ваксината на Johnson & Johnson

Тестовете сред 44 000 души показаха, че ваксината е 85% ефективна в предотвратяването на тежки случаи на COVID-19  САЩ разрешиха ваксината на Johnson & Johnson. Тя...