Борисов: Докато другите бърборят, ние изграждаме (видео)

BIG5 АКЦЕНТИ Борисов: Докато другите бърборят, ние изграждаме (видео)
Премиерът провери депо за боклук в Пазарджик

 

„Как няма да сме първи по смъртност, като е лесно да се хвърли на полето, а после да се запали и да се обгазяват хората. Това е правено досега, защото е най-лесно. Ето как намираме начин и го правим модерно. 31 млн. лв. са инвестирани тук“.

Това каза премиерът бойко Борисов във видео в социалната мрежа „Фейсбук“. Той е на инспекция в Пазарджик заедно с министъра на околната среда и водите Емил Димитров и здравния министър Костадин Ангелов.

„За радост имаме трайна тенденция – броят на оздравелите е по-голям от броя на заразените. Тази статистика се дължи изцяло на медиците“, коментира Борисов.

Премиерът анонсира и новина за нов път за 80 млн. лв., който да изведе трафика от града и да е бърза отсечка за пътуващите по магистралата. Строи се и нова спортна зала, като се ремонтира и старата, отчете той.

 

Премиерът коментира и темата за екологията. Той отчете, че откакто другите само говорят, в рамките на няколко години в Пазарджик има пречиствателни станции, депа. Борисов изтъкна, че подобни депа се строят в Ямбол и Шумен.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

„Това води до здравето на хората. По-ниски нива на фини прахови частици, по малко мръсен въздух. 86-та година е спряло депото. Тези, които много обичат да бърборят, да се върнат назад и да видят какво те са направили за 50 години и да сравнят нашето за няколко години“, каза още Борисов.

 

Здравният министър проф. Костадин Ангелов говори за нов проект за медицинските сестри. „Работим много активно с Националното сдружение на общините, събираме наличието на общински жилища в цялата страна, които могат да бъдат предоставени на лекари и сестри. Директорите на лечебни заведения поемат ангажимент да назначат тези хора в техните заведения. Ние ще субсидираме общините с допълнително средства, като общината ще дава допълнителен стимул към заплатата им и държавата отделно допълнително ще дава и ще получим едни тройни заплати на лекарите и сестрите, които отидат да работят там. По този начин гарантираме здравеопазването във всяка една точка на страната и бъдещето на всяко едно лечебно заведение“, допълни още проф. Ангелов. Той обърна внимание, че 1 млн. е отпуснат за ангиограф в Пазарджишката болница.

От своя страна министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви, че ще се даде възможност на 100% на всички земеделски производители от Пазарджишко да бъдат захранени с небходимото количество вода. „Авансово една добра новина. Недалеч от тук се намери ВЕЦ „Алеко“. Ребахибилитираме мрежата и канала, който ще тръгва от тук, ще се захранва от Марица при Владичево, после от река Тополница при село Юнаците. Ще дадем възможност на всички земеделски производители, каквито бяха указанията на премиера, на 100 % всички производители ще бъдат захранени с необходимото количество вода“, каза още Емил Димитров.

Последни новини

Bloomberg: Над 60 хиляди компании по целия свят са хакнати поради уязвимост в софтуера на Microsoft

Според агенцията, ако броят на жертвите продължи да расте, инцидентът може да се разглежда като глобална криза в киберсигурността  Най-малко 60 000 организации по целия...

Николай Марков: И по турско не е имало толкова разпасан и крадлив башибузук в клетата ни територия

Обещаниия, клетви, предателства и пореден позор - това ще последва, пише в социалната мрежа експертът по национална сигурност  "Политическата кошница с обещания е препълнена със...

Съветът на Европа пак призова България да ратифицира Истанбулската конвенция

България подписа конвенцията през април 2016 г., но не я ратифицира  Съветът на Европа призовава държавите, които са подписали Истанбулската конвенция, но са я ратифицирали,...

Андрей Миронов, синеокият блян на жените, джентълменът на руското кино

Големият руски актьор е роден на 7 март 1941 година и до последния си дъх остава на сцената Един, безспорно, от най-обаятелните актьори на 20-и...