Затварят Лондон и Югоизточна Англия заради новия щам на Covid-19

1
305
Новият щам на коронавируса, идентифициран в Обединеното кралство, може да се разпространява по-бързо. Властите правят спешни изследвания, за да потвърдят, че той не е по-смъртоносен, съобщи главният здравен инспектор на Англия Крис Уити, цитиран от Ройтерс.

 

„Както беше обявено в понеделник, Обединеното кралство идентифицира нов вариант на COVID-19 чрез геномното наблюдение на Службата по общественото здраве на Англия“, каза Уити. „В резултат на бързото разпространение на новия вариант, предварителните данни от моделирането и бързо нарастващите нива на заболеваемост в Югоизтока, Консултативната група за нови и нововъзникващи респираторни вируси (NERVTAG) смята, че новият щам може да се разпространява по-бързо.“

Графика от четвърти редОт 20 декември в столицата Лондон и югоизточна Англия отново ще бъде въведено максимално равнище на ограничителните мерки заради разпространението на новия щам, съобщи британският премиер. Той призова британците да се подготвят за едно по-различна Коледа, без обичайните празненства и събирания.

Нещата ще са радикално различни до Великден, заяви Джонсън, визирайки започналата кампания по масово ваксиниране на населението във Великобритания.

Британският премиер говори на пресконференция след видеоконферентно заседание с министри, посветено на епидемичната обстановка. На този фон броят на потвърдените случаи на коронавирус във Великобритания надхвърли 2 милиона.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here