Борисов: Наред с танкове и артилерия, правим и пътища (видео)

BIG5 АКЦЕНТИ Борисов: Наред с танкове и артилерия, правим и пътища (видео)
Премиерът е на посещение в „ТЕРЕМ-Хан Крум“ – Търговище

 

Премиерът Бойко Борисов е на посещение във военно-ремонтния завод „ТЕРЕМ-Хан Крум“ в Търговище. Той е придружаван от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„От 15 години такава модернизация на армията ни не е правена. Работим по натовски стандарти и правим всичко необходимо за военните училища, авиацията, моряците, сухопътните сили, специалните части, инфраструктура и летищата“, заяви Борисов.

„Крайно време е българската армия да стане основен потребител на нашето производство“, заявиха присъстващите от завода пред премиера.

Красимир Каракачанов заяви, че преди дни МС е отпуснало 50 млн. лева за модернизацията на танковете Т-72. „На танковете Т-72 ще бъде извършена модернизация. Ще бъде интегрирана нова система за управление на стребата и система, която има сателитна връзка. Има предупрежение и за облъчване с лазерен лъч“, запознаха още Борисов с работата, която се извършва по модернизацията на танковете.

„Колко работници има?“, поинтересува се Борисов. „Краси, видя ли? – обърна се той кам Каракачанов, – Толкова ни ядоха за тези кораби, адмиралът се усмихва. Важно ли беше вие – адмирали, моряци, всички – какво ни обяснявахте, защо са ни необходими тези кораби? Питат: най-важно ли е да купим кораб? Кажете какво ви говорят хората моряци, искам след това да чуят хората“, коментира Борисов по повод закупените два минни ловеца за военноморските сили.

 

„Тея, дето ни критикуват, да бяха купили те няколко през предишните десетилетия, сега да си замълчим“, натърти Борисов, визирайки критиките на опозицията.

„Наред с танкове и артилерия, правим и пътищата. Днес започва толкова хубава светла седмица, че искам да се говорят само хубави неща“, допълни премиерът.

От своя страна Красимир Каракачанов отчете, че парите, които се отделят за отбрана, отиват за българската индустрия. „Идеята е новите бронирани машини отново да се правят тук, танковете също“, допълни той и напомни, че са успели да ремонтират  основно самолетите Су -25, въпреки пандемията. Договорът за корабите също е сключен и успели да договорят разсрочено плащане, отчете военният министър.

„С този нов щам внимавайте много“, обърна се към присъстващите Бойко Борисов.

 

 

Последни новини

СКАНДАЛ: Тошко Йорданов към областните координатори: Ще ви почерня живота, ако решите да ставате депутати с преференции!

Цели организации на Слави напускат партията му!  Грандиозен скандал се заформя в партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", научи BIG5 от свои източници.Организации на...

ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ! Кандидатът на Слави – Мика Зайкова, по-неграмотна и от първокласник!

Правилата на българския правопис явно не важат за икономистката  Мика Зайкова – част от икономическия екип на партията на Слави Трифонов и водач на листа...

Костадин Ангелов представя електронния регистър за ваксинация

 Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на „Информационно обслужване“ ще представят днес електронния регистър за ваксинация За изготвянето на електронен регистър за желаещите да...

Равносметка в края на мандата: Депутатът от БСП Филип Попов с най-много изказвания от парламентарната трибуна

 Броени часове остават до прощалната снимка на депутатите от 44-то Народно събрание. Мандатът му изтича на 26 март, но по традиция народните представители ще...