До 31 януари временно се спират полетите между Великобритания и България заради новия щам

BIG5 АКЦЕНТИ До 31 януари временно се спират полетите между Великобритания и България заради...
Джонсън свиква спешно съвещание след забраните за полети от и до Великобритания

 

Премиерът Бойко Борисов свика в неделя вечер работно съвещание във връзка с новия щам на COVID-19. В срещата участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, съобщиха от правителствената пресслужба.

На заседанието беше обсъден начинът, по който България да реагира по отношение на новия щам на коронавируса, установен във Великобритания. След като със заповед на здравния министър се въведе 10-дневна карантина за всички лица, влизащи на територията на България от Обединеното кралство, на срещата при премиера беше взето решение да бъдат временно преустановени полетите от Великобритания до България и от България до Великобритания считано от тази нощ – от 00:00 часа на 21 декември 2020 година до 31 януари 2021 година.

В Понеделник британският премиер Борис Джонсън ще председателства извънредно заседание на Комитета за справяне с кризисни ситуации Кобра след като Франция наложи пълна забрана на пътуванията от Обединеното кралство във връзка с новия щам на коронавируса, който върлува в страната.

Франция наложи 48-часова забрана за преминаване на хора от Великобритания с всички видове транспорт. Пристанището в Дувър затвори за всякакъв трафик от британска страна до второ нареждане, заради френските гранични мерки. От „Юростар“ съобщиха, че след изявлението на френското правителство, че границата затваря от полунощ, ще могат да извършват курсове само от Париж за Лондон на 21 и 22 декември.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Говорител на британското правителство заяви, че на заседанието на Кобра ще бъде обсъдена ситуацията с пътуванията в чужбина и най-вече как да се запази потока от товари от и към Обединеното кралство.

Много страни въведоха карантина за влизащите в тях британци или прекратиха полетите. Скай нюз изрично спомена България, която прекратява полетите към и от Великобритания до 31 януари. Списъкът с останалите страни е дълъг. Сред тях са Белгия, Холандия, Италия, Германия, Турция, Чехия  и Австрия.

 

Последни новини

САЩ само се оправдават с демокрацията

 САЩ опитват нагло да се намесват във вътрешните работи на други държави под предлог за защита на човешките права. Това заяви китайският външен министър...

Нинова сезира ЦИК, СЕМ и Брюксел за предизборната „безогледна“ агитация с джипката на Борисов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е изпратила писма на най-високо ниво до всички европейски инстуции, с което ги уведомява за "грубите нарушения на изборното...

Германия предлага сътрудничество с Русия

 Правителството на Германия е предложило на ЕС да намери сътрудничество с Русия по климатичните въпроси, съобщи Financial Times. Предложен е реален документ. Предлага се започването...

Дами, без вас няма смисъл

Както казваше великият Джоко Росич – всичко, което прави един мъж, е заради жена...  Днес е осми март. Празникът на жената. Някои жени празнуват този...