Млади социалисти от София дариха дрехи на Българския червен кръст

BIG5 АКТУАЛНО Млади социалисти от София дариха дрехи на Българския червен кръст
Млади социалисти от София дариха дрехи на Българския червен кръст. В акцията взе участие и председателят на БСП – София Калоян Паргов. Членовете на Софийската организация на партията се срещнаха и разговаряха с акад. Христо Григоров и други представители на ръководството на БЧК.

Участниците в срещата обсъдиха важността, особено във времена на изпитания, на доброволчеството и необходимостта от законодателното му регламентиране.

„Докато България и светът са вглъбени в здравния аспект на коронакризата, на заден план остава социалният“, това каза председателят на МО в БСП – София Габриел Вълков и допълни, че като млади социалисти, те мислят за всеки човек, който се нуждае от помощ.

„Ето защо днес дарихме стотици дрехи, събрани от младежите от София, за да помогнем на деца без родители, възрастните хора и всеки човек в нужда“, обясни Вълков и призова всеки, който има възможност и желание да помогне на нуждаещите се, да последва примера им.

„Доброволческата и благотворителната дейност на младежите от Софийската организация на БСП е традиционна и е част от цялостната ни стратегия за работа в полза на уязвимите групи в обществото и подпомагането им“, обясни Калоян Паргов и отбеляза, че всяка младежка доброволческа инициатива има пълната подкрепа на цялата Софийска организация на БСП.

„Солидарността и съпричастността са принципи, които изконно са залегнали в нашата обществена дейност“, заяви лидерът на БСП – София.

Последни новини

И САЩ отписаха Борисов! Време е да му покажем червен картон!

 Проф. Светлана Шаренкова: Нерадостен край се очертава за отиващата си и морално разкапана власт начело с Бойко Борисов. „Началствата“ го отписват, но все пак...

Топ 5 на срамните парламентарни издънки

Парламент в услуга на правителството  44-тото Народно събрание ще се запомни с липсата на контрол върху действията на правителството и с пренебрежителното отношение на министър-председателя...

Мустафа Карадайъ: Трябва да свалим арогантността, авторитаризма и агресията от политическата сцена в България

„За 10 години управление демокрацията е тежко болно, институциите не работят не комуникират помежду си. Премиерът се изживява като Краля слънце“  Тези избори са едни...

Ахмед Доган: Костов, както винаги, лъже! ДПС никога не е искало оставката на Богомил Бонев

Костов се възползва от напрежението между СДС и ДПС, за да урежда вътрешно-политиическите си проблеми. Той виждаше в лицето на Богомил Бонев много сериозен...