Съюзът на артистите излезе с позиция в подкрепа на театъра в Перник

0
272

 

В първите работни дни след Новата година започва диалог с ръководството на общината

 

Председателят на Съюза на артистите в България (САБ) Христо Мутафчиев, предприе действия в подкрепа на екипа на Драматичен театър „Боян Дановски“ в Перник.

В разговор с Димитър Колев – председател на Общинския съвет в града, бяха обсъдени проблемите, пред които е изправена местната власт по отношение на културните си структури, съобщиха от САБ.

,,Съюзът на артистите в България изразява категорична позиция срещу съкращаването на служителите на театъра, особено в периода на извънредното положение, в което се намираме. Съзнаваме необходимостта от извършване на спешна реформа и оптимизиране на цялостната културна дейност в общината, но се противопоставяме срещу освобождаването на професионалистите – актьори и служители на театъра, защото реформирането е интелектуален процес, а не рязко и прибързано действие, което води само до унищожаване на човешки съдби“, се посочва в позицията на Съюза на артистите.

В първите работни дни след Новата година ще започне диалог с ръководството на общината и с други представители на местната власт. Целта е управата в Перник да бъде убедена, че трябва да се погрижи по-скоро за съставянето на ясна стратегия за оздравяването и стабилизирането на културните си институти, отколкото за обезличаването им.

„Извършена правилно, подобна стратегия би довела и до желаното оптимизиране на разходите“, сподели с представителите на Община Перник Христо Мутафчиев.

 

Свързани публикации:

БСП се разграничава от действията на кмета на Перник Станислав Владимиров

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here