Байдън: Най-мрачните дни все още предстоят

BIG5 АКТУАЛНО Байдън: Най-мрачните дни все още предстоят

 

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън подчерта във вторник, че споразумението за пакета стимули за справяне с икономическите последици от коронавирусната криза, прието след месеци на забавяне, е „далеч от съвършенното“, и подчерта, че САЩ се нуждаят от повече средства за борба с пандемията.

 

По време на изказване в Уилмингтън, Делауеър, Джо Байдън отбеляза, че „най-мрачните дни“ в борбата срещу пандемията Covid-19 все още предстоят и обяви, че администрацията му ще излезе с план за справяне с коронавирусната криза в началото на 2021 година.

Той предупреди, че ваксинацията срещу коронавирус в САЩ ще бъде „едно от най-големите оперативни предизвикателства“, с които страната се е сблъсквала, и призова гражданите да направят всичко възможно, за да ограничат разпространението на инфекцията, докато не стане възможна масовата ваксинация.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Неговата администрация има за цел да ваксинира 300-те милиона американски граждани срещу коронавируса до края на 2021 година.

За осигуряването на достатъчно ваксини ще са необходими „милиарди долари“, каза Байдън на пресконференцията, добавяйки, че се надява „огромното мнозинство“ от Конгреса на САЩ да успее да си сътрудничи за бъдещи пакети от помощи, от които страната се нуждае в битката си срещу пандемията.

Неговата администрация ще „отговори подобаващо“ по отношение на последните кибератаки срещу САЩ, заяви Байдън и подчерта, че има много начини да отговори на атаката, но първо иска да разбере кой е отговорен за нея.

В разговор с пресата избраният президент добави, че щетите от кибернападението тепърва ще се определят и че естеството на нарушенията трябва да бъде внимателно проучено, преди да бъде взето решение. Освен това Байдън отбеляза, че САЩ трябва да призоват международната общност и нейните съюзници да осъдят кибератаките.

Запитан защо отказва да каже как ще реагира, Байдън отговори: „Ние не седим тук и да говорим, че ще ви ударим с ядрено оръжие“.

източник: БНР

Последни новини

Партията на Орбан напусна ЕП

 Дясната партия ФИДЕС на унгарския премиер Виктор Орбан обяви, че се оттегля от най-голямата парламентарна група в Европейския парламент, Европейската народна партия, предадоха световните...

Войн Божинов: Използват се методи, за да бъде изтрит споменът за огромната роля на Русия за нашето освобождение

Няма националноосвободително движение в света, което да е успяло само, подчерта историкът  "Трети март трябва да бъде националният празник на България, защото без тази дата...

Илияна Йотова: Надявам се последен мандат председател на парламента си позволи от Върха на свободата да ни каже да си затворим устата, но няма...

Вицепрезидентът посочи, че днес имаме нужда да се освободим от страховете си и да бъдем силни Официалните чествания за 143-годишнината от Освобождението на България от...

Корнелия Нинова от Пловдив: Нека вдигнем глава и заедно да бъдем горд и свободен народ

Да подадем ръка на уплашените и слабите, призова лидерът на БСП  "Да е честит празникът на свободата. Поклон пред хилядите български, руски, беларуски, украински, полски,...