Русия не очаква нищо добро от Байдън

BIG5 АКТУАЛНО Русия не очаква нищо добро от Байдън

 

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков заяви, че Москва не очаква „нищо добро“ от новата администрация на Джо Байдън. Той обвини членове на бъдещата американска администрация в „русофобия“, предаде АФП.

 

„Ние определено не очакваме нищо добро. И ще бъде странно да се очакват добри неща от хора, много от тях направиха кариерите си с русофобия и опетняване на страната ми“, каза руският дипломат в интервю за Интерфакс.

Интервюто е публикувано дни след отправените от САЩ обвинения, че Русия стои зад голяма кибератака срещу правителствени агенции. Байдън коментира във вторник, че атаката няма да остане „без отговор“ и се закани да предприемат ответни действия щом поеме управлението на 20 януари.

Рябков отбеляза, че Москва трябва да предприеме подход на „тотално ограничаване“ на отношенията със САЩ, запазвайки „селективен диалог“ по теми, които са в интерес на Русия.

Заместник-министърът на външните работи отбеляза, че Русия няма да инициира никакви контакти с преходния екип на Байдън, а също така няма да прави никакви „едностранни отстъпки“.

Той добави, че ако САЩ продължат да разглеждат Русия като „стратегически съперник“, Москва ще се „отнася към тях по същия начин“.

Според него с налаганите санкции Вашингтон се опитва „да затвори вратата с трясък“.

„Ние се насочваме от лошо към по-лошо. Това е много типично за последните четири години и за момента няма усещане, че тази тенденция е надживяла полезността си“, подчерта Рябков.

източник: lupa.bg

 

 

 

 

Последни новини

Най-после! Сградата ML Apartments получи акт 16, въпреки спънките на Красен Кръстев!

 Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) е подписала акт 16 на сградата Modern Living Apartments, която бе саботирана от управителя на фирмата-инвеститор Красен Кръстев,...

Проф. Димитър Иванов: Миски, пионки и компромиси обезличават НС

 „Заради новите мутации на вируса се нуждаем от още по-дисциплинирани мерки и от спазване на ваксинационния ред. Всякакво забавяне на ваксинирането ще забави икономическото...

Димитър Николов е горнооряховският кандидат на ГЕРБ за народен представител

 Председателят на Общинския съвет Димитър Николов е горнооряховската кандидатура на ПП ГЕРБ за народен представител. Индикации за това имаше още през миналата седмица, когато...

Осъдиха Никола Саркози за корупция

Френският президент опитал да подкупи магистрат  Бившият френски президент Никола Саркози получи три години затвор за корупция, включително една година – ефективно, съобщава Би Би...