Съвместни действия за честни избори предприемат организаторите на протестите

BIG5 АКЦЕНТИ Съвместни действия за честни избори предприемат организаторите на протестите

 

Съвместни действия за честни избори ще предприемат организаторите на антиправителствените протести от т.нар. „Отровно трио“, Съюз „Демократична България“, партия „Има такъв народ“ и движение „Изправи се.БГ“.

 

„Взаимно сътрудничество за контрол над изборния процес е нашето оръжие за предстоящата битка на гражданите за промяна“, се заявява в декларация, изпратена до медиите от „Отровното трио“.

Пред БНР Арман Бабикян заяви, че не става дума за предизборна коалиция:

„Става въпрос за общо съгласие за контрол над изборите, толерантно провеждане на кампанията помежду ни и възможност за работа по общи стратегически цели на страната, след това в парламента“.

Според Тошко Йорданов от партия „Има такъв народ“, постигната е принципна договореност:

„Просто всеки където има наблюдатели били застъпници, да следи за честността на изборите“.

Днес изтича ултиматумът, който Велислав Минеков даде за постигане на съгласие, за да не прекрати участието си в т.нар. „Отровното трио“.

 

Публикуваме пълния текст на декларацията:

Ние, от „Отровното трио и гражданите“, изразяваме своето удовлетворение от факта, че управляващата мафия се провали в опитите си да всее раздор, взаимни обвинения и нападки между основните опозиционни субекти. Борисов ясно идентифицира кой ще атакува – чрез избори – олигархичната му власт, но усилията му за разделение не успяха. Той няма да спре и всички ние го знаем. Борисов не може да бъде честен играч и само заедно можем да се изправим срещу машината на държавата, използвана за разправа с непослушните.

Готовността на партиите и сдруженията, представлявани от г-н Слави Т. Трифонов, г-н  Христо Иванов и коалиционните му партньори, както и от г-жа Мая Манолова и партиите, застанали зад нея, за взаимно сътрудничество за контрол над изборния процес и гарантирането на неговата честност, са нашето оръжие за предстоящата битка на гражданите за промяна. Това е в полза на всички хора, гаранция за спазване на конституционните ни права и ясен опит да се спрат злоупотребите под диктовката на властимащите.

„Отровното трио“ и гражданите смятаме, че последните изявления на „Демократична България“ и „Изправи се.БГ“, както и първоначално заявената позиция на партия „Има такъв народ“, дават шанс за голяма промяна в страната и възможност за постигане на консенсус в бъдещия парламент около стратегическите задачи, свързани с връщането на свободата, демокрация и правовия ред.

Усилията си струват и идва време, в което всеки от нас ще уважава мнението на другия и получаваме шанс да се съсредоточим за атака срещу основния проблем за страната ни, както го правеха гражданите по площадите на България и света в продължение на месеци. Съдбата на държавата е по-важна от отделните интереси на всеки един и дойде време, в което можем да го докажем!

Проф. Велислав Минеков

Адв. Nikolay Hadjigenov – Николай Хаджигенов

Арман Бабикян

 

 

Последни новини

Любчо Георгиевски: Гоце Делчев е пишел на български език, но никъде в Македония не се говори за това

 Според бившия македонски премиер езиковият спор с България се решава чрез косвени позиции, но историята между България и Македония през XIX и XX век...

Съдът в Кюстендил уважи част от искането на КПКОНПИ за отнемане на имущество на братя Галеви

 Окръжният съд в Кюстендил уважи по-голямата част от исканията за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито от Пламен Галев, Ангел Христов и...

И защо се криете като мишоци? Тя, простотията и с мълчание крещи!

 На кандидатите за депутатска слава от „Има такъв народ“ е забранено да говорят, да се изказват, да пишат даже във Фейсбук. Въпиющият капацитет Тошко-то...

НАП описва вместо нас какво дължим, само отстъпките обявяваме сами

 В декларациите, попълнени от данъчните, ще има данни и за продадени онлайн вещи и автомобили На сайта на Националната агенция за приходите всеки, който има...