БСП продължава инициативите в подкрепа на болници

BIG5 ПРОФИЛ БСП продължава инициативите в подкрепа на болници
Не спират и коледните благотворителни инициативи 

 

Народните представители от „БСП за България“  Валентин Ламбев и Явор Божанков, както и общинските съветници от БСП-Велико Търново продължават дарителските инициативи в полза на лечебните заведения.

Великотърновските социалисти дариха ръкавици, апарати за кръвно налягане, дезинфекциращи стелки, диспенсъри за дезинфектанти и уреди за измерване на сатурацията на СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ ЕООД – Велико Търново.

Общинската болница е единственото специализирано лечебно заведение в Област Велико Търново, което оказва висококвалифицирана пневмо-фтизиатрична медицинска помощ без прекъсване.

Дарителският акт е в продължение на стартиралата преди по-малко от месец инициатива на депутатите. Тогава болницата в Горна Оряховица получи апарати за концентрация на кислород в кръвта, нужни на пациентите с COVID-19.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

„През тази трудна година разбираме, че повече от всякога лекарите имат нужда от подкрепа. Недостигът на персонал и консумативи за лечение са проблеми, с които се сблъскват почти всички болници в страната. Нека бъдем съпричастни“, коментираха социалистите.

МО в БСП-Благоевград с акция по даряване на хранителни продукти за Коледа

Хранителни продукти от първа необходимост раздадоха на възрастни хора от Младежкото обединение в БСП-Благоевград. Акцията е традиционна преди Коледа за младите социалисти, които подкрепят ежегодно ветераните на партията от града и района.

„Както всяка година и тази не пропуснахме да уважим и зарадваме нашите възрастни другари по случай предстоящите коледни и новогодишни празници. Благодарим на групата общински съветници от БСП, без които тази инициатива нямаше да бъде възможна. Дарихме усмивки, получихме топло посрещане и много надежди“, коментира председателят Веселин Христов доброволческата инициатива на младежите.

Младежкото обединение в БСП-Пещера дари таблети на ученици

По инициатива на Младежкото обединение в БСП-Пещера, с помощта на техни съмишленици и симпатизанти от града, бяха дарени 7 таблети за нуждите на деца, които не разполагат с необходимата техника за онлайн обучение.

 

Дарението прие Янка Костадинова – главен учител и представител на Основно училище „Свети Патриарх Евтимий“. Тя благодари за възможността да бъде облекчена работата на педагозите и децата. „Очакваме с нетърпение усмивките на техните лица, когато получат таблетите. Благодаря от тяхно име. Пожелавам на всички дарители весели и честити Коледни и Новогодишни празници!“, каза Янка Костадинова.

Членове на Младежкото обединение на БСП – София дариха хранителни продукти на социално слаби хора

Младите социалистите се включиха в инициатива на фондация „Бъди човек“. За това съобщава информационния портал novinata.bg

Те закупиха със собствени средства продукти, а след това помогнаха и в разнасянето им по домовете на нуждаещи се граждани. Денят не е избран случайно. На Игнажден българите очакват домът им да бъде посетен от добър човек, с пълни ръце.

„Живеем в условия на пандемия – трудно време, в което трябва да сме сплотени и състрадателни“, обясни председателят на Младежкото обединение на БСП – София Габриел Вълков.

Според него човещината изисква да подаваме ръка на всеки нуждаещ се. „Затова направихме този жест на солидарност днес. Благодаря на всички младежи, които се включиха в тази инициатива. Коледа е един от най-светлите празници в годината. Нека го направим по-щастлив за колкото е възможно повече хора“, призова младият социалист.

„Ако всеки млад човек подаде ръка на нуждаещ се, коледният дух ще достигне до повече домове“, убеден е Габриел Вълков.

Старозагорските жени в БСП с дарение за тубдиспансера

Старозагорският тубдиспансер (СПАЛБЗ) получи медицински уреди от общинския клуб на жените-социалистки. „Дарихме днес, заедно с Валентина Бонева, Галина Господинова и Илка Петкова, санитарно-хигиенна количка и бактерицидни лампи, необходими за хоспитализираните при лечението им в тежката пандемична обстановка, след разговори с персонала. В кампанията ни „Бъдете по-добри по Коледа“, която стартира в началото на декември се включиха активни социалисти, общински съветници и граждани с лични средства“, каза Донка Динева, председател на старозагорския клуб на обединението на жените-социалистки в БСП при срещата с управителката на СБАЛБЗ д-р Харачерова.

Всяка година жените за светлите християнски празници провеждат благотворителни инициативи и подпомагат болнични направления, нуждаещи се от подкрепа деца или възрастни хора. Те подготвиха пакети с коледни лакомства, които връчиха на директора на ДДЛРГ „Мария Терезия“ Латинка Петрова. „Крепко здраве, радост, повече кураж и нека Новата 2021 година ни донесе преди всичко късмет и мъдрост, за да посрещнем всички изпитания“, тези пожелания социалистките отправиха в социалните мрежи за своите съграждани.

 

Последни новини

Посолството на САЩ подкрепи пребития от полицаи журналист Димитър Кенаров

Посланик Мустафа се срещна с журналиста Димитър Кенаров, за да изрази още веднъж подкрепата на Съединените щати за свободните и независими медии като важна...

Истината за Beso Homes или как Красен Кръстев успя да превърти милиони през фирмите за сметка на хората

 В началото на месеца ви информирахме за казуса с агенцията Beso Homes и конкретно сградата Modern Living Apartments, при който собственици все още очакват...

Медийно законодателство в „12 без 5”, или защо сме „бананова република” по свобода на словото

В последните часове от живота на 44-тото народно събрание  правителството на Борисов предложи „на юруш” изменения в Закона за радиото и телевизията, които по...

Борисов обяви официално първият водач в листа на ГЕРБ

При неочаквана инспекция на трасето Видин – Монтана, днес премиерът Борисов демонстрира желанието да работи със силни, доказали се лица от гражданското общество по...