Борисов заръча на лекарите да обясняват повече за ваксините: Ваксинирането ще стане като санирането

1
229
Даже с Мангъров говорих и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. И него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100% „за“ ваксиниране“, заяви премиерът по време на обиколка в УМБАЛ „Св. Анна“ в София

 

Министър-председателят Бойко Борисов сравни ваксинирането със санирането. В началото хората бяха скептични към санирането, а сега кметовете не спират да звънят, за да се санира и в тяхната община. С ваксинирането постепенно ще стане същото, смята премиерът.

„Ще видите, че с ваксината ще стане като със санирането. В началото плашеха хората, че ще им се вдигнат данъците, някой ще им купи жилищата, ще им ги продаде. Като видяха хората колко е хубаво, сега кметовето само за това питат – кога ще продължи санирането. Същото е и с ваксината. Идва все повече информация, все повече ще се обяснява на хората, ще дойдат различни ваксини. В началото всеки се пита нужно ли е или не, но сега като видят знаковите доктори, които си поставят ваксината и щроцентът ще го достигнем. Даже с Мангъров говорих и той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. И него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100% „за“ ваксиниране“, заяви Борисов по време на посещението си в УМБАЛ „Св. Анна“.




 

Наблюдава се тенденция към увеличаване броя на оздравелите от Covid-19 и спад на починалите и облекчаване на здравната система, констатира премиерът.

Спасението за България, Европа и света са ваксините, заяви Борисов. Той отчете, че 699 медици вече са се имунизирали и няма данни за странични ефекти при нито един от тях.

„Вярвам, че и всички българи ще го направят. Така ще се върнем към нормалния си начин на живот. Въпреки че нашите мерки винаги са били максимално либерални, те дадоха резултат. Реагирахме навреме, а хората бяха отговорни. Благодарение на това натискът върху лечебните заведения и смъртността спаднаха, а за пореден ден броят на оздравелите е много по-голям от този на заразените“, подчерта Борисов.

По време на обиколката му из болницата стана ясно, че от бюджета на Министерството на здравеопазването ще бъдат осигурени 1,4 млн. лв. за закупуването на нов и модерен скенер за нуждите на УМБАЛ „Св. Анна“ в София. Близо 1 млн. лв. са отпуснати за оборудването на Клиниката по кардиология с най-съвременна медицинска апаратура.

Борисов обеща и помощ при изграждането на новия параклис в двора на лечебното заведение.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/posts/2975684292659621

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here