Борисов инспектира подпорна стена по пътя за Рилския манастир: Искам тук да е като картичка

BIG5 АКЦЕНТИ Борисов инспектира подпорна стена по пътя за Рилския манастир: Искам тук да...
Да няма едно нещо недоизкусурено, нареди премиерът

 

Премиерът Бойко Борисов инспектира изграждането на подпорната стена по пътя за Рилския манастир, придружен от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на град Рила Георги Кабзималски, става ясно от видео във фейсбук профила му.

Експертите, придружаващи премиера, уточниха, че подпорната стена е дълга 150 метра и висока повече от 4 метра. Денивелацията в района е над 100 метра.

На свой ред Борисов коментира: „Разкошен път от Рила до Рилския манастир с европейско финансиране. Тук беше тежкото свлачище“.

 

Премиерът разгледа и санирано училище, детската градина, културния дом в град Рила. Той бе информиран, че в момента се правят четири главни улици, а градът ще кандидатства и за ново водоподаване.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Борисов подчерта, че за реставрация и издръжка на Рилския манастир са дадени над 600 хил. лв., а за пречиствателната станция близо 2 млн. лв.

„Парите са при вас, вършете работа. Искам тук да е като картичка. Като дойдат хората да се поклонят на тази света обител, да няма едно нещо недоизкусурено“, нареди премиерът.

Последни новини

Най-после! Сградата ML Apartments получи акт 16, въпреки спънките на Красен Кръстев!

 Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) е подписала акт 16 на сградата Modern Living Apartments, която бе саботирана от управителя на фирмата-инвеститор Красен Кръстев,...

Проф. Димитър Иванов: Миски, пионки и компромиси обезличават НС

 „Заради новите мутации на вируса се нуждаем от още по-дисциплинирани мерки и от спазване на ваксинационния ред. Всякакво забавяне на ваксинирането ще забави икономическото...

Димитър Николов е горнооряховският кандидат на ГЕРБ за народен представител

 Председателят на Общинския съвет Димитър Николов е горнооряховската кандидатура на ПП ГЕРБ за народен представител. Индикации за това имаше още през миналата седмица, когато...

Осъдиха Никола Саркози за корупция

Френският президент опитал да подкупи магистрат  Бившият френски президент Никола Саркози получи три години затвор за корупция, включително една година – ефективно, съобщава Би Би...