Русия и САЩ със съвместна операция за борба с контрабандата на кокаин

BIG5 АКТУАЛНО Русия и САЩ със съвместна операция за борба с контрабандата на кокаин
Пресечен е наркоканал от Латинска Америка към Европа

 

Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация и отделът за борба с наркотиците към Министерството на правосъдието на САЩ проведоха многоетапна операция, съобщава ТАСС. Разследването е започнало през май 2020 г. в Санкт Петербург, когато е задържан наркокуриер.

„На последния етап от операцията, въпреки използването на повишени мерки за секретност и различни трикове от търговците на наркотици, през ноември 2020 г. е открит таен склад в Московска област, в който са открити към 295 килограма от посоченото вещество“, се казва в изявление на ФСБ.

Задържани са 330 килограма кокаин. Очакваният доход на трафикантите от незаконната продажба на наркотици се оценява на около милиард рубли. Арестувани са членове на престъпната група, започнати са наказателни дела.

ТАСС припомня, че през ноември т.г. руският президент Владимир Путин призова за засилено международно сътрудничество в борбата с наркотиците.

„Заплахата от наркотици има глобален характер, необходимо е да се разшири сътрудничеството с международни организации в борбата срещу нея“, заяви тогава Путин по време на заседание на руския Съвет за сигурност.

„Заплахата от наркотици има глобален характер. Следователно трябва да развиваме по-активно международно сътрудничество за борба с наркотиците, предимно в рамките на такива авторитетни и влиятелни структури като ООН, БРИКС, Организацията на Договора за колективна сигурност и Шанхайската организация за сътрудничество. Разширяване на обмена на информация и опит в противодействието на транснационалната, трансгранична свързана с наркотиците престъпност“, заяви руският държавен глава.

Последни новини

Защо Къци, Миодраг, Буюклиева, Елвира и Богдан не са в листите на ВМРО?!

Статус на деня„Защо Къци Вапцаров, Миодраг Иванов, Петя Буюклиева, Елвира и Богдан Томов не са в листите на ВМРО?!“ Дидо Антонов, фейсбук Днес и Митко Павлов...

Референдумът в Обзор ще е валиден – над 60% избирателна активност

Областният управител на Бургас до 2 седмици трябва да внесе доклад в Министерския съвет  Над 60% е била избирателната активност в Обзор и близките 6...

ГЕРБ обяви водачите в кандидат-депутатските листи. Вижте кои депутати и министри са в тях

Повече от половината кабинет е в листите   Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите на листите с кандидати за народни представители.Очаквано лидерът на ГЕРБ...

Александър Йорданов се вживя в ролята на екзорсист: Без ГЕРБ злото ще ни завладее!

Според евродепутата България се е развивала успешно през последните 4 години  Евродепутатът Александър Йорданов призова за подкрепа на коалицията ГЕРБ/СДС на предстоящите парламентарни избори. В...