Reuters: Ваксиниран медицински служител даде положителен тест за Covid-19

BIG5 ЦИТАТИ Reuters: Ваксиниран медицински служител даде положителен тест за Covid-19
Според експерти ваксината на Pfizer се нуждае от повече време 

 

Медицински работник от Калифорния се оказа положителен за COVID-19 повече от седмица след получаване на ваксината на Pfizer, въпреки че експерти заявиха, че организмът ни се нуждае от повече време за изграждане защита, предава Reuters.

В навечерието на Коледа обаче Матю, който работи в две различни болници в Сан Диего, започва да се чувства болен, след като работи на смяна на единици COVID-19. Той каза, че за първи път е почувствал студени тръпки, преди да слезе с мускулни болки и неразположение45-годишният медицински служител Матю У. е заявил в публикация във Instagram от 18 декември, че е бил ваксиниран с ваксината на Pfizer. Пред ABC News той е споделил, че изпитал болка в ръката, но не са се проявявали други странични ефекти.

Шест дни по-късно, в навечерието на Коледа, той се разболява, след като е работил в Ковид-отделение. Признаците, които проявил, са втрисане, мускулни болки и умора.

Същият е отишъл е за тестване в болница, като там е дал положителен тест на 26 декември.

В същото време Крисчън Рамърс, специалист по инфекциозни болести от Центъра за семейно здраве в Сан Диего, е споделил пред ABC News, че този сценарий не е неочакван.

„От клиничните проучвания на ваксината знаем, че ще отнеме около 10 до 14 дни, за да започне човек да развива защита от ваксината“, уточнява той.

„Първата доза според нас дава около 50% защита, а втората доза ви е нужна, за да достигнете до 95% защита“, добавя Рамерс.

Последни новини

Проф. Светлана Шаренкова: Само БСП може да победи мафиотско-мутренския модел на управление на ГЕРБ

"Ще участвам в кампанията на БСП за България в Първи многомандатен регион Благоевград и за мен това е чест"   „Тези избори ще протекат в уникална...

Акад. Марков за влизането на Трифонов в политиката: 30 години случайни хора попадат във властта!

На 3 март България се завръща на политическата карта на Европа! Нито можем да отречем събитието, нито да преместим празника, както от години предлагат...

Щом и Пената, дето две думи на кръст не може да върже, ще става депутат…

Дори Веселина Томова е без думи от надпреварата в реденето на листите  Надпреварата кой по-неподходящ за депутат да вкара в листите си, продължава с пълна...

Вицепрезидентът към управляващите: Никой друг в Европа не допусна такъв хаос с ваксините

Истинските герои в бяло не обичат прожекторите, заяви Илияна Йотова по повод поклонението пред Докторския паметник в София пред загиналите медици в Руско-турската освободителна война  Героите...