Театър! Гласуваш за Мая, Хаджигенов и Христо Иванов – получаваш Бойко!

BIG5 АНАЛИЗ Театър! Гласуваш за Мая, Хаджигенов и Христо Иванов - получаваш Бойко!
Не, не са алтернатива на настоящата власт. Те са патерица на настоящата власт

 

Умишлено или не, откакто свят светува разиграването на театър в политиката е един от най-популярните и използвани инструменти за манипулация на широката публика и бъдещите гласоподаватели. Както по цял свят, така и у нас, въпросният театър ежедневно върви пред очите на обществото, като малцина обаче си дават ясна сметка кои са действителните кукловоди зад него, пише wow-media.bg.

В случая с шумно прокламираното коалиционно споразумение между Мая Манолова и т. нар. “Отровно трио” театърът е доста ниско качество, сценаристите са с доста ощипано въображение, а актьорите пък са направо жалки и трагични в изпълнението на ролите си. Трябва човек да е изключително неосведомен, да не кажем направо сляп, че да не може да разпознае кого всъщност представлява горната “коалиция”. Макар и доказателствата в тази посока да са само косвени, тъй като все пак сценаристите и актьорите не са напълно малоумни, за интелигентното око и за осведоменото ухо, три месеца преди предстоящите парламентарни избори е напълно ясно, че зад Мая Манолова, Хаджигенов и компания стои не друг, а именно Бойко Борисов. Тук няма да посветим време да ви представим десетките доказателства в тази посока, като само ще обобщим в скромен анализ, как се стигна до тук.

Бойко Борисов подкрепи законопроектите на Мая Манолова - От деняОт години е публична тайна, че лицето Мая Манолова е обсебена от премиера Бойко Борисов. Именно той я изпрати за лечение в Германия, както и именно той я направи омбудсман и я извади от редиците на БСП. Публична тайна е също така, че Мая Манолова е влюбена в Бойко Борисов, колкото и неприятно да звучи това за официалния й съпруг Ангел Найденов. Градските легенди в тази посока са толкова много, а някои от тях толкова цинични, че засега ще ги спестим за невинния читател. Това, което обаче с пълна сигурност можем да кажем, е, че Мая Манолова никога не е била против статуквото, а напротив, тя е статуквото. Меркантилната й душа винаги е търсила близост със силните на деня, в това число не само Бойко Борисов, но и с Делян Пеевски. Нека за стотен път припомним, че именно Манолова предложи преди години Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

В този ред на мисли само пълен наивник би допуснал, че Мая Манолова е някакъв тип опозиция на ГЕРБ или Борисов. Да, тя действително преди година е посещавала офиса на Васил Божков в просене на пари за своята кандидат-кметска кампания, но не забравяйте, че по това време все още Божков не бе “враг на народа”, а просто минаваше за един от най-влиятелните и богати българи. Защо Мая да не вземе някой лев и от него?! Също така не трябва да спирате да помните, че освен неимоверният й стремеж и глад за власт, Мая е един непоправим фен на парите.

Хаджигенов и Бабикян катастрофираха в Луковит - Криминално - Novini.bgСъщото е в пълна степен валидно и за представящият се за адвокат Николай Хаджигенов, както и за хитрия манипулатор Арман Бабикян. Не е задължително да познавате лично тези хора, за да знаете, че последните двама биха продали и майка си за пари. Апломбът, патосът, както и смешните пърформанси, с които “Отровното трио” ни заливаше цяло лято, са нищо повече от евтин театър, който в началото на есента бе подобаващо осребрен от въпросната групичка. Стотици са хората в столицата, както и в страната, както и в службите, които знаят точно как е станало всичко това. За съжаление, въпросната история не е широко публично известна и все още стотици хиляди объркани българи си мислят, че “Отровното трио” и Мая Манолова са алтернатива на настоящата власт. Не, не са алтернатива на настоящата власт. Те са патерица на настоящата власт. Неслучайно всички проправителствени медии се занимават с това да внушат на гласоподавателя, че най-голямата опозиция на ГЕРБ и Борисов са именно те. Трикът е много прост – идеята е всички, които са против Борисов, да подкрепят Мая и “Триото” и да гласуват за тях, като разбира се впоследствие събраните от тях гласове отново ще отидат в чекмеджето на премиера.

Христо Иванов: Борисов, отвори досиетата, включително своето - Novinite.bg - Новините от България и светаАбсолютно същата е и ситуацията с жалката и малобройна актьорска трупа предвождана от Христо Иванов и бутиковата му партийка “Да, България”. Брадатият Христо също е поредното пипало на октопода, който управлява днешна България. Заедно със своя едър Санчо Панса в лицето на “операторчето” Ивайло Мирчев, въпросните комедианти всячески се напъват да излъжат българския гласоподавател в това, че едва ли не само те са автентичната опозиция днес у нас. Разбира се, на всеки средно интелигентен човек трябва да му е напълно ясно, че въпросните лица са най-обикновени комедианти, които също ще получат своя дял от чекмеджето след края на предстоящите парламентарни избори. За разлика от Мая Манолова и Хаджигенов, бившият министър на Бойко Борисов, Христо Иванов избягва да плюе персонално премиера и партията му ГЕРБ, но за сметка на това не спира да бълва глупости за всичко що касае ДПС, Делян Пеевски и в частност главния прокурор Иван Гешев. Последното, и не се съмнявайте в този факт, също е най-елементарно продуктово позициониране. Прокопиев, Иванов и Атанасов отдавна се изживяват като едва ли не говорители на САЩ у нас, но истината е, че всъщност те са едни най-обикновени печалбари, доколкото главният прокурор Иван Гешев би могъл да бъде разпознат за много по-сериозен застъпник на евроатлантическите ценности, отколкото ген. “Гном”, например.

Някой би казал, че за всичко това липсват конкретни доказателства. Умният човек обаче не се нуждае от подобни, тъй като най-малкото всичко казано по-горе перфектно прозира в информационния обмен създаван от българските медии. Схемата нито е сложна, нито е нова. Колко му е  да отидеш на пазара и да си купиш известен брой по-малки тикви?! Ами, не е сложно и не може да виним Борисов за това, че играе своята игра по-добре от иначе жалките актьори шумно крещящи за опозиционност.

Накратко. Гласуваш за Мая – получаваш Борисов. Гласуваш за Хаджигенов – получаваш Борисов. Гласуваш за Христо Иванов – получаваш Борисов. Как се нарича всичко това ли? Нарича се – голямата трагедия на един малък народ.

Пламен Манолев, wow-media.bg

Последни новини

Bloomberg: Над 60 хиляди компании по целия свят са хакнати поради уязвимост в софтуера на Microsoft

Според агенцията, ако броят на жертвите продължи да расте, инцидентът може да се разглежда като глобална криза в киберсигурността  Най-малко 60 000 организации по целия...

Николай Марков: И по турско не е имало толкова разпасан и крадлив башибузук в клетата ни територия

Обещаниия, клетви, предателства и пореден позор - това ще последва, пише в социалната мрежа експертът по национална сигурност  "Политическата кошница с обещания е препълнена със...

Съветът на Европа пак призова България да ратифицира Истанбулската конвенция

България подписа конвенцията през април 2016 г., но не я ратифицира  Съветът на Европа призовава държавите, които са подписали Истанбулската конвенция, но са я ратифицирали,...

Андрей Миронов, синеокият блян на жените, джентълменът на руското кино

Големият руски актьор е роден на 7 март 1941 година и до последния си дъх остава на сцената Един, безспорно, от най-обаятелните актьори на 20-и...