Българските Спартани доставят помощ за Хърватска

0
265
Днес ще бъдат изпълнени общо три полета за превоз на хуманитарна помощ

 

Два военно-транспортни самолета С-27J „Спартан“ с екипажи от състава на Военновъздушните сили, излетяха в 8 часа тази сутрин, 1 януари, за да превозят хуманитарна помощ от България за бедстващите след земетресенията в Република Хърватска, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Да поздравят екипажите преди излитането на авиобаза „Враждебна“ дойдоха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев.

„Започваме годината с отговорна задача. Искам да честитя новата година на екипажите, да им пожелая успех и все така да изпълняват задачите“, каза адмирал Ефтимов.

„Още в началото на пандемията военно-транспортната авиация беше първата, която реагира – за много кратко време бяха превозени курсантите, които бяха на обучение по „Еразъм“ в различни страни“, припомни началникът на отбраната. „Нека да има изправни самолети, обучени пилоти и технически състав и да докажем, че обществото винаги може да разчита на Българската армия“, добави адмирал Ефтимов.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Той обясни, че днес ще бъдат изпълнени общо три полета за превоз на хуманитарна помощ до Република Хърватска. Те ще доставят походни легла, дюшеци и електрически радиатори на пострадалите от земетресението хърватски граждани. След завръщането на двата самолета, единият ще бъде натоварен отново, за да извърши и транспортира и на последната пратка.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here