Александър Симов: Гергов е котва, която влачеше партията към дъното

BIG5 АКЦЕНТИ Александър Симов: Гергов е котва, която влачеше партията към дъното
Той разгонва социалистите, разгонва нашите твърди поддръжници, заяви говорителят на ПГ на БСП

 

„Пловдивският бизнесмен Георги Гергов трябва да бъде изключен от БСП заради редица нарушения. Той разгонва социалистите, разгонва нашите твърди поддръжници. Той е открита рана на БСП, котва, която влачеше партията към дъното“. Това заяви в „Лице в лице“ депутатът от левицата и говорител на парламентарната група на червените Александър Симов.

По думите му Гергов преди около 2 месеца е организирал заседание на ОС на БСП за избор на нов лидер. Симов обясни, че това е било в разрез с противоепидемичните мерки и са установени административни нарушения – подписи на хора, които не са присъствали на срещата.

„Представителят на Националния съвет е бил изгонен от заседанието, за да не наблюдава. Цяла поредица от нарушения, които взривяват спокойствието в Пловдив. Гергов отдавна взривява спокойствието там – това е откритата рана в БСП от много време насам“, коментира Симов.

Според социалиста Гергов има бизнес зависимости с ГЕРБ. „Легендарна е историята, при която той получи 43 млн. лв. за въздух във Варна, за дупката в центъра на Варна – пряко съучастие между Гергов и ГЕРБ. Отдавна създава атмосфера на политическо напрежение в Пловдив. И не на последно място – резултатите на БСП в Пловдив са трагични. Фигура като Гергов не привлича симпатизанти“, заяви депутатът от БСП.

Гергов е проблем за цялата партия. Той тръгна срещу Нинова, когато тя го извади от ръководството на партията след скандала ЦУМ-гейт. Не може да се бориш срещу паралелната държава и да допускаш паралелни зависимости в своята партия, обясни Симов.

Симов отрече конфликтът между лидера на БСП Корнелия Нинова и Гергов да е причина за сегашното искане за отстраняване на бизнесмена от партията. „Гергов става жертва не на Нинова, а на собствената си безпринципност. (…) Той беше радетел за коалицията БСП-ГЕРБ, бизнес връзките му с властта са очевидни, подкрепата му към Бойко Борисов е очевидна. Смятам, че за него е по-добре да отиде там, където принадлежи“, каза още той.

Депутатът призна, че се създава усещането за постоянни конфликти в партията, но според него така БСП се „изчиства“.

Относно предстоящия парламентарен вот, Симов посочи, че е твърде рано да се говори за коалиции, но едно е сигурно – такава не може да има с ГЕРБ. По думите му левицата е готова за избори и на 28 март.

Симов коментира още, че социалистите нямат ясен кандидат за предстоящите президентски избори: „Ние имаме своите процедури, БСП не е лидерска партия или еднолично образувание, в което един човек може да каже кой ще бъде кандидатът за президент. След парламентарните избори ще коментираме тази тема“.

Последни новини

Волгин: Не слушайте соросоидните анализатори

Трябва да излизаме извън моделите, които ни задават говорещите глави от телевизора, подчерта Петър Волгин в предаването „Политически НЕкоректно“  Ако наистина искаме нещо в България...

Крум Зарков: НС се превърна в орган, който подпечатваше решенията на изпълнителната власт

Самият факт, че премиерът не се явява в парламента по ключови въпроси, конституционната рамка на страната бе изкривена, коментира депутатът от БСП  Непрестанен скандал. Така...

При Слави няма министерство на културата. Ето възможните причини

Или остава едната единствена възможност - Веждю  Отсъствието на министър на културата в листата на Слави Тр. може да е по няколко причини:- забравили...

Борисов на инспекция в Брестовица: Подменяме изцяло водната мрежа

Премиерът обеща лозята да бъдат невредими  Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в Брестовица, Пловдивско. Той е придружен от заместник-регионалния министър Николай Нанков и областния...