Хамид Хамид: Не водим преговори за подкрепа на Борисов за „Дондуков“ 2

BIG5 АКТУАЛНО Хамид Хамид: Не водим преговори за подкрепа на Борисов за "Дондуков" 2

 

Тезата, че водим преговори за подкрепа на евентуална кандидатура на Бойко Борисов за президент през есента, звучи наистина шеговито. Но истината е, че всъщност е тъжно, когато тя излиза от устата на държавния глава. 

 

Така зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид коментира пред Lupa.bg изявлението на президента Румен Радев, че Движението щяло да застане до Борисов. И отсече: „Разбира се, че не водим преговори. Още през есента поискахме оставката на пшремиера. А декларацията ни от Националната конференция е ясна – тя даде негативна оценка за цялото управление на ГЕРБ“.

Хамид не скри, че е изненадан от думите на държавния глава, но предупреди, че от тази междуинституционална война се губят всички пътища към възстановяването на нормалния диалог. „Вече дълго време призоваваме за разум и смятаме, че институциите трябва да работят заедно, а не да водят война помежду си. А тя се изостри до степен, че вече не сме оптимисти дали може да има разум в една посока, в името на гражданите, в името на страната“, коментира депутатът.

Той е на мнение, че в тази и без това трудна ситуация всяко подобно изказване, като това на Радев, само нажежава обстановката и не помага с нищо за измъкването на страната от кризата – здравна, икономическа и политическа.

„Народната поговорка „7 пъти премери, един път режи“, днес става отново изключително актуална, каза още Хамид и не отговори на въпроса какво е възможно да е провокирало точно днес президента да намеси ДПС в говоренето си. Очаква се и официално становище на Движението на заседание идната седмица.

„Призоваваме за мисъл, мъдрост и действия в името на гражданите, а не в името на реализирането на собствени политически амбиции“, предупреди Хамид.

източник: lupa.bg

Последни новини

Горбачов: Наложително е Путин и Байдън да се срещнат

Най-важното е да бъде избегната ядрена война, подчерта последният съветски лидер  Последният лидер на Съветския съюз Михаил Горбачов призова днес руския държавен глава Владимир Путин...

Проф. Георги Михайлов: Качествата на руската ваксина са много добри, според най-голямото медицинско списание в света

БСП има всички възможности на тези парламентарни избори да бъде първа политическа сила  „Всяка държава в условия на извънредно законодателство може да сключи договори с...

Франция срещу американския либерален екстремизъм

Френският президент и неговото правителство посочиха мазохистичните политики на идентичността от американските академии като заплаха за целостта на Франция и фундаменталната ценност на републиката...

Идва моментът на нашето свободно волеизлияние

Ваксинация под формата на такъв прочувствен художествен спектакъл не сме имали. Очакваме съвсем скоро правителството да поръча и песен на звездите на българската естрада...