Борисов: Президентът иска да си измие ръцете с поканата за консултации

BIG5 АКТУАЛНО Борисов: Президентът иска да си измие ръцете с поканата за консултации
Към днешна дата ГЕРБ според всички социологически агенции е първа политическа сила, посочи премиерът

 

Много нечистоплътно е да искаш от медицинските специалисти да дадат прогноза за развитието на пандемията. Така премиерът Бойко Борисов коментира колебанията на президента относно датата на парламентарните избори.

Борисов припомни, че президентът на 7 декември и след това на 19 декември е обявил, че ще насрочи изборите за 28 март, а сега търси начин да ги отложи.

Премиерът посочи, че на 19 декември е бил регистриран пик на заразените, но към 7 януари е налице спад както на новозаразените, така и на пациентите в интензивните отделения и на починалите, но подчерта, че никой не може да каже каква ще е епидемиологичната обстановка на 28 март.

Ние се готвим за избори на 28 март, подчерта Борисов. Той коментира и упреците от страна на ДПС. „ДПС си е партия, която има почетен председател и председател. Не трябва да се играе етническата карта и с Едроган, моля всеки да бъде по-внимателен“, подчерта премиерът.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Да се вкарва президентът на една държава в един махленски спор, защото нашият спор вече е такъв, е недопустимо. Аз мога ли да кажа, че Радев е ортак с Черепа? Мога! Какво общо има аз с Пеевски? С години не съм го виджал! ДПС е подкрепяла евроатлантиеските закони и сделката с Ф-16, нищо друго. Право на президента е да определи датата на изборите, каза още Борисов и определи поканата за конлустации като опит за „измиване на ръцете“, заяви Борисов.

По думите му, към днешна дата ГЕРБ според всички социологически агенции е първа политическа сила. Вероятно това мотивира президента да търси начин да отложи изборите, подчерта премиерът.

По думите му, с изказването си за Ердоган Румен Радев е замесил турския президент в „една махленска свада“ и в българската политика и подчерта, че България води възможно най-добрата политика спрямо югоизточната си съседка.

Имам уважението с всички държавни глави на Балканите и в Европа, подчерта още премиерът.

Последни новини

Защо Къци, Миодраг, Буюклиева, Елвира и Богдан не са в листите на ВМРО?!

Статус на деня„Защо Къци Вапцаров, Миодраг Иванов, Петя Буюклиева, Елвира и Богдан Томов не са в листите на ВМРО?!“ Дидо Антонов, фейсбук Днес и Митко Павлов...

Референдумът в Обзор ще е валиден – над 60% избирателна активност

Областният управител на Бургас до 2 седмици трябва да внесе доклад в Министерския съвет  Над 60% е била избирателната активност в Обзор и близките 6...

ГЕРБ обяви водачите в кандидат-депутатските листи. Вижте кои депутати и министри са в тях

Повече от половината кабинет е в листите   Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите на листите с кандидати за народни представители.Очаквано лидерът на ГЕРБ...

Александър Йорданов се вживя в ролята на екзорсист: Без ГЕРБ злото ще ни завладее!

Според евродепутата България се е развивала успешно през последните 4 години  Евродепутатът Александър Йорданов призова за подкрепа на коалицията ГЕРБ/СДС на предстоящите парламентарни избори. В...